Ontbijtbabbel met rapper Gers Pardoel: “Wel al over nagedacht om in België te gaan wonen”

Knokke-Heist, Genk, Maasmechelen, Maldegem, Roeselare, Antwerpen. De Nederlandse rapper Gers Pardoel mag komende week flink wat kilometers maken in ons land en heel wat festivalgangers op zijn hits trakteren. “Deze zomer ligt de focus op Vlaanderen. Ik speel hier ontzettend graag.”

De agenda van Gers Pardoel puilt uit. De veelgevraagde Nederlandse zanger is met 18 optredens deze zomer de ongekroonde koning van de Parkies en speelt daarnaast nog heel wat andere festivals plat, zoals het nieuwe Springtij Festival in Antwerpen. Maar gelukkig moeten ook populaire artiesten ontbijten en heeft Gers een gaatje gevonden om dat samen met mij te doen. “Vermoeiend, al die optredens? Ach nee! Ik ben zo blij dat dit weer kan en mag. Als het aan mij ligt, blijft dit jaren zo doorgaan. Bovendien ben ik topfit. Ik eet gezond, ik sport veel en voel me gewoon happy. Het publiek voelt dat ook.”

Je speelt komende week maar liefst vijf keer een Parkies-concert. Hoe is dat?

“Te gek, man! Daar komt steeds een groot publiek – of ‘volk’ zoals jullie dat noemen – op af. Een heel gemengd publiek is dat, van jonge gasten van 15 die willen moshen tot omaatjes die bijna niet meer kunnen bewegen en kids die meeschreeuwen. Misschien wel het fijnste publiek dat je voor je kunt hebben. Iedereen heeft daar ook altijd zin in een feestje. Komt goed uit, want dat heb ik ook altijd. (lacht) Ik heb dit enorm gemist, en het publiek ook, merk ik.”

Vrijdag sta je op het podium van Springtij Festival in Antwerpen, waar ook Niels Destadsbader en Camille spelen. Leuke collega’s?

“Absoluut! Maar ik vind dan ook echt iedereen leuk. Niels heb ik de afgelopen tien jaar zo vaak gezien. Camille ken ik iets minder goed, maar heb ik wel eens een vluchtig gesprekje mee gehad. Maar dat zijn wel mooie namen in Vlaanderen.”

Het is nu een jaar of twaalf geleden dat jij doorbrak als artiest. Had je ooit kunnen bedenken dat je in Vlaanderen minstens even populair zou worden als in Nederland?

“Nee, dat had ik nooit gedacht. Ik ging ervan uit dat mensen mij hier niet zo goed zouden verstaan. (lacht) Maar in Vlaanderen is er natuurlijk wel genoeg te doen. Jullie leven wat meer bourgondisch, er mag wat meer gefeest en genoten worden. Ik heb de Vlaamse markt ook meteen serieus genomen. Ik woon zelf natuurlijk op nog geen tien minuten van de grens, dus voor mij is dit wel logisch. Maar ik merk ook dat andere Nederlandse artiesten de laatste jaren steeds meer aandacht hebben voor Vlaanderen.”

Heb je nog geen plannen om hier te komen wonen?

“Nou, ik heb daar dus wel al over nagedacht. Ik woon nu half hier, half in Nederland. Maar ik heb het in Nederland ook erg fijn. Ik heb een fijn huis dat ik in de coronatijd helemaal heb aangepakt. Ik woon net buiten het centrum van Tilburg, maar ben er met de fiets op vijf minuten. Mijn kinderen vinden het daar fijn wonen, ik heb een fijne tuin, een eigen studio, ik heb het er helemaal voor mekaar met andere woorden. Ik ben gewoon happy met de huidige situatie.”

Ik heb wel enkele tracks geschreven met monsterhitpotentieel

De afgelopen tijd was nochtans niet even makkelijk. Je bent gescheiden van de moeder van je kinderen, die later flink naar je uithaalde op sociale media.

“Ik heb daar niet zoveel over te zeggen. Ik weet hoe de vork in de steel zit en het heeft weinig zin om me druk te maken als mensen onwaarheden verkondigen. Ik weet wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Ik vond het voornamelijk vervelend voor mijn kinderen, maar wat kan ik eraan doen? Ondertussen is alles ook weer goed, er is alleen maar liefde. Ik hou van iedereen. Wat dat betreft was dat het begin van de pandemie een zegen. Het was een grote reset voor heel wat mensen, ook voor mij. Ik ben in 2020 wakker geworden, alsof het leven toen pas echt begon. Zulke grote veranderingen kun je als negatief ervaren, maar ik zie alles heel positief in. Ik ben bewuster gaan leven en ik omarm het leven.”

Heb je ook nog televisieplannen in Vlaanderen? En komt er nog nieuwe muziek aan?

“Er liggen heel wat leuke tv-programma’s in het verschiet, zowel in België als in Nederland, maar daar kan ik op dit moment nog niet veel over kwijt. Ik concentreer me nu op mijn zomeroptredens. Maar ik vind dat tv-werk wel heel fijn. Ik heb dit jaar Come Dance with Me gepresenteerd op Play4 en heb een aantal keer The Voice Kids gedaan, waar ik toch wel echt op mijn plek zat. En wat die nieuwe muziek betreft: ik heb de afgelopen twee jaar heel veel nieuwe nummers geschreven. We bekijken nu wanneer we er daar een paar van uitbrengen. Of er weer een monsterhit in zit? Dat denk ik wel. Er zitten wel een paar tracks bij met monsterhitpotentieel.”

Gers Pardoel, te zien op de Parkies in Knokke Heist (maandag), Genk (dinsdag), Maasmechelen (woensdag), Maldegem (donderdag) en Roeselare (vrijdag) en op festival Springtij in Antwerpen op vrijdag 19/8. Info: parkies.be en springtij.live. De Zondag mag vijf duotickets weggeven voor Springtij. Om deel te nemen mail je naar info@springtij.live . De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Download DZ_INTERVIEW_HERLEZEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier