Philippe Geubels lacht met onze noorderburen in Geubels en de Hollanders: “Het was niet zo moeilijk om grappen te bedenken over hen”

Vanaf aanstaande donderdag kruist onze Vlaamse trots Philippe Geubels in het nieuwe Geubels en de Hollanders de degens met onze noorderburen, om te lachen met hen en hun gekke gewoontes. Op zijn gekende humoristische toon vertelt Philippe in een stand-upshow over alle vooroordelen over onze buren, over Hollandse tradities en eigenaardigheden.

Daarnaast waagt Philippe zich samen met Erik Van Looy aan typisch Hollandse zaken zoals zelf stamppot maken of met een caravan op reis gaan. Bekende Nederlanders en Belgen zoals Urbanus, Bart Peeters, Evi Hanssen, Fred van Leer, Nathan Rutjes, Roué Verveer en Bobbi Eden geven tussendoor commentaar op al dat ongein en delen eigen anekdotes en verhalen.

Geubels en de Hollanders, het lijkt een logisch vervolg op Geubels en de Belgen.

Dat is het ook. Dit programma is er gekomen op vraag van een Nederlands productiehuis dat Geubels en de Belgen gezien had. Het is momenteel dus ook in Nederland op de buis. Het fijne aan deze reeks was dat Hollanders goed kunnen lachen met zichzelf. En omdat ik in mijn carrière zo vaak in Nederland ben geweest voor optredens, was het voor mij ook niet zo moeilijk om grappen over Hollanders te bedenken.

Zijn er eigenlijk grote verschillen tussen Hollanders en Belgen?

Eigenlijk niet zo heel veel. Natuurlijk zijn er wel wat verschillen, zo zijn Nederlanders wat luider en meer uitgesproken. Ze komen anders over dan Belgen. Het eten in Nederland is ook anders, absoluut minder goed dan hier, hoewel je er ook fatsoenlijk kunt eten. Maar ze vinden het gewoon minder belangrijk. Wat me ook altijd is opgevallen, zijn de rare dorpsnamen in Nederland: Muggenbeet, Balleman, Rectum, Waspik, Kampeersnol, … Ook Hollandse verjaardagsfeestjes zijn voor ons bizar. Iedereen zit dan in een kring koffie te drinken, dat noemen ze bij ons een meeting van de AA.

Dit programma is er gekomen op vraag van een Nederlands productiehuis.”

Je hebt in Geubels en de

Hollanders een leuke sidekick: Erik Van Looy.

Erik is meer dan een sidekick, we vormen een duo. Eigenlijk was het plan om voor dit programma met fictiefilmpjes te werken, maar dat bleek helaas te duur. Dus zijn we met twee maar door Nederland gaan trekken om bepaalde zaken uit te lichten. Zoiets is met tweeën altijd wel toffer. Bovendien is Erik in Nederland ook populair.

De eerste aflevering gaat over eten, dan zijn er nog uitzendingen over geld, muziek en mode, liefde, vakantie. Wat zijn de gekste dingen die je met Erik hebt gedaan?

In de eerste aflevering zijn we stamppot gaan maken in een seniorenhome, maar dat was zo’n rare, mislukte stamppot geworden dat we ook echt eten hadden voorzien. Maar die Hollanders aten onze stamppot gewoon smakelijk op. Erik en ik zijn ook gaan ‘bushcraften’ in de Nederlandse natuur. Ik kan je vertellen dat het bos nooit meer hetzelfde zal zijn voor ons (lacht).

Geubels en de Hollanders, vanaf 5 november elke donderdag om 20.40 uur op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier