Maak van je terras de gezelligste plek!

Het is éindelijk nog eens zomers warm. Daarom moeten we dubbel zo hard genieten van de droge momenten. En waar spenderen we die tijd dan het liefste? Juist, buiten. Met de volgende tips maak je dat buitenmoment nog rustgevender.

Terras3Gooi groen in de strijd.

Bloemen en planten om je heen werken rustgevend. Kies voor weinig of veel groen, afhankelijk van de grootte van je terras en de tijd die je eraan kan spenderen. Je kan bloembakken aan de buitenkant van je terras hangen, zodat de oppervlakte groter lijkt.

Decoratie is alles.

Decoratie maakt je terras extra gezellig. Kussens op de stoelen of bank zien er niet alleen leuk uit, het maakt het ook comfortabeler zitten. Met een kruidenrekje geef je je terras een extra touch. Én je hebt altijd verse kruiden bij de hand. Kaarsen creëren gezelligheid en licht. Wil je ook nog de muggen wegjagen, kies dan voor een speciale geurkaars.

Schep licht.

Niet alleen kaarsen geven licht, lampen doen dat ook natuurlijk. Hang wat lampjes op of zet ze ergens neer, en ze zullen je terras een warme gloed geven. Neem er nog een dekentje bij en je kan de hele nacht blijven zitten.

Terras2Creëer ruimte die er niet is.

Hoe meer je op de grond zet, hoe kleiner de ruimte optisch wordt. Heb je een kleine oppervlakte? Als je dingen ophangt, creëer je extra ruimte. Je houdt je meubels en andere inrichting best in lichte (en dezelfde) kleuren of tinten, zo ziet het geheel er groter uit.

Terras4Maak zelfs de meest grijze dag kleurrijk.

Met lichte kleuren ziet je terras er dan wel groter uit, het zorgt ook voor rust. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niets van kleur op je terras mag hebben staan. Heb je graag een vrolijke omgeving? Plant dan bloemen in de kleuren waar je van houdt.

Zo, met die tips worden de zomerse dagen dubbel zo leuk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier