Groenexpert Angelo Dorny: “Bye bye kerstboom, hallo kamerplanten”

Ik hou ervan om lichtjes op te hangen en het binnen warm en gezellig te maken. Maar het moet ook weer niet te lang duren, want ik heb nu alweer zin in lente. Dus: kerstboom eruit en kamerplant erin.

1. Alocasia of olifantsoor: Deze plant vormt hele grote bladeren en geeft meteen een ruimte vorm, zeker op de plek waar voorheen een kerstboom stond te pronken. Een waardige tegenstander, denk ik dan. Lichtjes, slingers en ballen heeft de plant niet eens nodig om op te vallen. Alocasia groeit het liefst op een plek waar de zon niet rechtstreeks binnenvalt.

2. Ficus: Mijn grootouders hadden ze al in hun woonkamer staan en sinds een paar jaar pronken ze ook in mijn living. Ficussen zijn zeer makkelijke kamerplanten. Zon of schaduw, het maakt ze allemaal niet veel uit. Ze bereiken een werkbare hoogte en geven invulling aan ruimtes die ook in de hoogte wat groen kunnen gebruiken.

3. Kentia: Deze palm stelt weinig eisen en is doorgaans makkelijk te verzorgen. Met droge lucht heeft de plant geen probleem, af en toe wat water geven is aangewezen. Kentia heeft ook een luchtzuiverende werking, wat ze ook geschikt maakt als slaapkamerplant.

Voor meer tips volg @Angelo_Dorny op Instagram

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier