Zondagse Kost: Havermoutkoekjes
30-09-2018, 04:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Nikki (23) uit Sint-Niklaas haar favoriet voor: Havermoutkoekjes. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 20 koekjes
75 g ahornsiroop, 1 zakje vanillesuiker, 30 g boter, 1 tl bakpoeder, 100 g speltbloem, 100 g havermout, 1 ei
Bereiding
- Verwarm de oven op 170°C.
- Mix de ahornsiroop met de vanillesuiker en boter.
- Meng het ei door deze massa.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en de havermout toe en meng goed door elkaar.
- Vorm gelijke bolletjes van het (ietwat plakkerige) deeg.
- Schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak ongeveer 18 min. in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en smullen maar!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier