Heerlijke zondagse kost: witte chocolade kaastaart

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week verklapt Lies uit Tervuren haar succesrecept voor witte chocolade kaastaart.

“Deze lekkere witte chocolade kaastaart maakte ik al regelmatig als traktatie voor familie en vrienden. En keer op keer valt ze helemaal in de smaak”, vertelt Lies vrolijk. “Ze is héél eenvoudig om klaar te maken en heeft slechts drie ingrediënten.”

Deze lekkere kaastaart is heel eenvoudig en heeft slechts 3 ingrediënten!

Of vier, voor wie extra indruk wil maken: “Voeg een handje bosbessen of frambozen toe voor een fruitige variant!”, geeft Lies als tip mee.

 

Lies is alvast een trouwe fan van ‘zondagse kost’: “Ik maakte zelf al heel wat recepten uit deze rubriek klaar en ben natuurlijk supertrots dat ik nu zelf mijn gerecht kan delen met de lezers van deze krant. Ik hoop dat heel wat mensen er thuis mee aan de slag zullen gaan!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

120 g witte chocolade

120 g platte kaas

3 eieren

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de chocolade au bain marie.

Splits de eieren.

Meng in een grote kom de platte kaas met de eidooiers.

Voeg al roerend de gesmolten chocolade toe.

Klop de eiwitten stijf.

Spatel het eiwit voorzichtig onder het plattekaasmengsel.

Bak de witte chocolade kaastaart 45 minuten in je voorverwarmde oven.

Laat afkoelen en geniet!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier