Het ‘Walking Dead’ effect: hoe comics massaal het kleine scherm zullen veroveren

 

Het was een gok om een tv-reeks te maken van de cult-comic ‘The Walking Dead’, maar 6 seizoenen verder is dit een meesterzet gebleken. De tv-producers weten ondertussen waar het goud zit, want de ene stripreeks na de andere krijgt een bewerking op het kleine scherm.

250px-RobertKirkmanRobert Kirkman (foto links) is de geestelijke vader van ‘The Walking Dead’, en is ook het hoofd van Image comics. Dit is een uitgeverij die (bijna) niets doet met capes en maskers, en enkel originele verhalen wil brengen. Ik heb me al even verdiept in het aanbod van Image, en zowat iedere reeks die ik probeer, is steengoed. Grote ideeën en onbeperkte creativiteit vind je op dit moment niet in cinema of op tv, maar in deze comics. Velen zijn zo indrukwekkend, dat tv-producers al snel om de rechten bedelen. Heel wat Image-reeksen zullen binnen enkele jaren op tv te zien zijn, en dat is echt iets om naar uit te kijken. Hier is een greep uit de tv-toppers van toekomst!

Sex Criminals

ZZ06C1C2D9Wanneer Suzie en Jon seks hebben, blijkt dat de tijd stilstaat als ze klaarkomen. Wat kun je dan beter gaan doen dan… banken overvallen?  Dat is nog maar het begin voor deze sex criminals… Fantastisch voorbeeld van de geschifte ideeën die je in de reeksen van Image vindt.

Sex Criminals, deel 1: One Weird Trick

Chew

Stel, je eet een heerlijke hamburger… maar als je erin bijt, zie je waar de koe graasde, maar ook hoe ze werd geslacht. Die ‘gave’ heeft Tony Chu, een ‘cibopath’. Bij alles wat hij eet, ziet hij de hele geschiedenis. Het spreekt voor zich dat hij bij de politie terechtkomt om moorden op te lossen. Als Tony even in een lijk bijt, weet hij ook meteen de dader…

cibopath2‘Chew’ wordt een tekenfilm, en ze hebben al één ster weten te strikken: David Tennant (Doctor Who) speelt Mason Savoy, de gestoorde rivaal van Tony.

Chew, deel 1: Taster’s Choice

Lazarus

Als je fan bent van dystopische verhalen zoals ‘The Road’, of zelfs ‘The Walking Dead’, dan is dit er eentje om naar uit te kijken (of lees gewoon de comic). In de toekomst regeren machtige families over de wereld, en als je hier niet toe behoort, ben je waste (afval). Iedere familie heeft een ‘Lazarus’ als beschermer, een krachtige soldaat, die ook onsterfelijk is. Voor de Carlyle-familie is dat Forever, een badass bitch:

lazarus2aAls dit een goeie bewerking krijgt, kan dit even groot worden als ‘The Walking Dead’, of ‘Game of Thrones’. Fantastische en verslavende reeks, die leest alsof het al voor tv is geschreven.

Lazarus, deel 1

The Wicked + The Divine

wicked1Wat als je muziekidolen échte goden waren? Daar begint ‘The Wicked + The Divine’, een reeks waar enkele jongeren uitgekozen worden om in (muziek)goden te veranderen. Er zijn wel een paar problemen: je leeft hierdoor maar twee jaar, en binnen het godenclubje (Pantheon) heerst er verraad en wantrouw… Je herkent de looks van Daft Punk, Rihanna, Prince, David Bowie, en veel meer.

The Wicked + The Divine, deel 1: The Faust Act

Outcast

Outcast komt dit jaar al naar Cinemax.
Outcast komt dit jaar al naar Cinemax.

Robert Kirkman schrijft meer dan ‘The Walking Dead’. Onlangs startte hij een nieuwe reeks, ‘Outcast’, en deze is al meteen opgepikt voor een tv-versie. Kyle Barnes is al zijn hele leven lang bezeten door demonen, en hij besluit op onderzoek te gaan samen met een dominee. ‘Outcast’ legt meer de nadruk op horror dan ‘The Walking Dead’, en heeft een grote kans om  een hit te worden.

Outcast, deel 1: A Darkness Surrounds Him

Preacher

AMC_PRCH_Promo_WorldPremiereTrailerWe sluiten af met een reeks die al snel op het scherm komt: ‘Preacher’. Op 22 mei gaat de AMC-serie in de VS in première, met Dominic Cooper in de hoofdrol. Wanneer een engel en een demon een vluggertje doen, is ‘Genesis’ het resultaat. Op een dag wordt dominee Jesse Custer bezeten door dit wezen, en kan hij iedereen laten doen wat hij wil. Hij begint ook aan een grote missie: hij gaat letterlijk op zoek naar God. Hij wordt hierbij geholpen door zijn oude vriendin Tulip en de Ierse vampier Cassidy. De echte ster van ‘Preacher’ is Arseface, de meest hilarische mislukte zelfmoordpoging ooit:

1200Kan je nog volgen? Hopelijk niet, want ‘Preacher’ is een geniale hoop onzin, seks en geweld… met toch een dosis religie en spiritualiteit. Eén van de beste comicreeksen, dus zijn de verwachtingen hooggespannen.

Preacher, deel 1: Gone to Texas

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier