Groener rijden, zonder moeite

Meer en meer mensen zijn zich bewust van hun impact op het milieu. We willen allemaal wel een kleinere voetafdruk, maar door ons drukbezette dagelijkse leven mag dat liefst niet te veel extra moeite of geld kosten.

Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet. ‘Full hybrid’ technologie voor wagens is een oplossing die vandaag voor de meeste Belgen een erg haalbare én efficiënte kaart is.

Caroline D. is een van die vele Belgen die maar al te goed beseffen dat we dringend bewuster met onze planeet moeten gaan omspringen. “Alleen blijft er door mijn drukke agenda en gezinsleven niet zo veel tijd of budget over om mijn voetafdruk actief te verkleinen.” De oplossing? Die bleek al enkele weken letterlijk naast de deur geparkeerd.

Carolines buurvrouw Lieve kocht onlangs namelijk een nieuwe auto met ‘hybride’ technologie. “Ik wist eigenlijk niet goed wat dat was, maar Lieve vertelde me dat ze nu minder verbruikt zonder iets te moeten veranderen. Ze tankt nog altijd gewoon in het station om de hoek, maar haar nieuwe wagen rijdt grotendeels elektrisch en laadt zichzelf automatisch op als ze remt of vertraagt”, vertelt Caroline. Hierdoor moet ze ook minder vaak gaan tanken, wat haar ook een flinke duit bespaart.

Minder vervuilen en toch elke dag genieten van het comfort en de veiligheid van een praktische gezinswagen. Voor Caroline was de rekening snel gemaakt. “En die rekening viel niet eens zo hoog uit, want toen ik meer informatie ging vragen bij een Toyota-verdeler in de buurt bleek er al een hybride te bestaan vanaf 18.755 euro. Ik dacht dat zoiets veel duurder was.” Caroline hakte de knoop uiteindelijk snel door en rijdt nu zelf al enkele weken met haar hybride Toyota. En ze heeft nog geen seconde spijt gehad van die beslissing. “Mijn kinderen beginnen meer en meer vragen te stellen over milieuvervuiling. Het beste wat ik als ouder kan doen, is toch zelf het goede voorbeeld geven?”

Wil jij ook meer weten over hybride wagens?

De batterij van een Toyota hybride laadt zichzelf op terwijl je remt of vertraagt. Je hebt dus nooit een stopcontact nodig en hoeft je ook geen zorgen te maken over de autonomie. Bovendien gaat een hybride batterij even lang mee als je auto. Daarom krijg je er tot 10 jaar dekking op!*

Hier ontdek je er alles over op http://hybride.toyota.be
Of spring gewoon eens binnen bij een Toyota-verdeler in je buurt.

Caroline D. (52) & haar hybride

picmonkey-collage

-> Apothekeres
-> Mama van Louis (18) en Julie (19)
-> Houdt van joggen, ontbijten, citytrips, salsa

Mijn Hybride is …

100 % HYBRIDE
Een hybride wagen van Toyota stoot weinig CO2 en NOx uit.
Hij stoot ook zo goed als geen fijn stof uit. En de batterij, die is 100% recycleerbaar.
Over een bescheiden voetafdruk gesproken!

200 % FUN
Een Toyota hybride is een plezier om mee te rijden. Je hoeft tijdens het rijden bijna nooit te schakelen want alle hybrides van Toyota zijn uitgerust met een automatische versnellingsbak. Je geniet dus van een vlotte acceleratie en een aangename, relaxte rit zonder schokken.

300 % ZEN
De hybrides van Toyota zijn uitgerust met een benzine- én een elektrische motor. Je kan er tot 70% van de tijd in elektrische modus mee rijden. Op dat moment maakt de motor helemaal geen geluid en verbruik je helemaal geen benzine.

Disclaimer
* 5 jaar garantie en bijstand: fabrieksgarantie van 3 jaar (max. 100.000 km) verlengd met 2 jaar (tot max. 150.000 km) door Toyota Belgium N.V. op de wagens door haar geleverd en voorzien van het bijhorend certificaat, geleverd door uw erkend Toyota Verkooppunt. Vanaf het 5e jaar kan via een test van de hybride batterij ter gelegenheid van een onderhoud in het erkende Toyota herstellersnetwerk in België of in Luxemburg, de dekking op deze batterij telkens verlengd worden met 1 jaar (max. 15.000 km) tot het voertuig 10 jaar oud wordt.
Niet verplichtend, optioneel aanbod onder voorwaarden.
Meer info op toyota.be – toyota.lu of bij uw erkend Toyota Verkooppunt in België of in Luxemburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier