In een mum van tijd veilige paswoorden

We kunnen het niet genoeg benadrukken: internetbeveiliging wordt vaak te lichtjes genomen. De meerderheid gebruikt simpele wachtwoorden die zonder problemen geraden kunnen worden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. En daar kan de app LastPass je bij helpen.

Als je wachtwoord ‘123456’ of ‘password’ is, hebben wij een donders goede raad: meteen veranderen. Die twee wachtwoorden worden namelijk wereldwijd het meest gebruikt. De kans dat iemand in je dichte omgeving hetzelfde paswoord heeft, is dus bijzonder groot. En ook wie monkey123’ gebruikt om zijn account op sociale media (of erger: zijn bankrekening) te beveiligen, loopt grote kans om gehackt te worden.

Want ja: internetbeveiliging valt de dag van vandaag niet te onderschatten. Hoog tijd dus om die belachelijk simpele wachtwoorden een update te geven. De belangrijkste regel? Niet overal hetzelfde wachtwoord gebruiken. Maar dat levert natuurlijk wat problemen op: hoe onthou je in godsnaam al die verschillende wachtwoorden, zeker als ze uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen bestaan?

Many red opened locks around one closed blue lock

Hierbij komt LastPass goed van pas. Deze app verzamelt al je wachtwoorden in een virtuele kluis. Die kluis kan je enkel openen met de master key, zeg maar je opperwachtwoord. Het spreekt voor zich dat je als key een moeilijk wachtwoord ingeeft, dat je nergens anders gebruikt. LastPass houdt al je wachtwoorden bij en vult ze in als jij daar toestemming voor geeft.

Bovendien kan je ook andere belangrijke gegevens op de app opslaan, zoals je Visarekening. Heb je geen flauw idee wat er nu een veilig wachtwoord is en wat niet? Je kan Lastpass ook vragen om zelf sterke wachtwoorden te genereren. Met een beetje geluk blijven de geplunderde spaarrekening en gênante Facebookstatussen, geplaatst door collega’s, je bespaard.

LastPass is gratis te downloaden in de Google Play Store. Het overgrote deel van de functies zijn gratis. Bovendien kan je de eerste twee maanden genieten van het premium-aanbod, helemaal voor niks.

 

Foto: iStock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier