Interieurtrend: kleurrijke keukens!

Nu de trend van kleurgebruik in interieurs zich volop verderzet, zien we ook meer en meer kleurgebruik in ruimtes als de badkamer en de keuken. Onze woonexpert Bart Appeltans geeft tips!

De badkamer en de keuken zijn ongetwijfeld de ruimtes waarin we het meeste geld spenderen aan vaste of op maat gemaakte meubels. En iets wat geld kost, moet een tijdje meegaan. We kiezen daarom vaak een veilig en neutraal kleuren- en materialenpalet. Maar het kan zeker ook anders! Een accent in kleur of een uitgesproken statement? Ik geef jullie enkele tips hoe je kleur kan gebruiken in je keuken.

1.Lichte tinten als roze, muntgroen, zandgeel en zacht terracotta lichten een keuken op. Kies strakke keukenfronten en combineer met een greep in dezelfde kleur , een greeploze afwerking of een accentgreep in messing of brons. Heb je schrik dat alle kasten in een kleur te veel van het goede gaat zijn? Kies dan alleen de achterwand of alleen het eiland in een kleur. De overige kasten kies je dan best in het wit. Zo krijg je een zachter geheel, maar toch net genoeg power!

2.Donkerblauw combineert heel mooi met witte marmer. Kies fronten met een inlegstuk . Een blad en spatwand uit carrara- of calacattamarmer, of een keramiek met deze print zijn een perfecte match.

3.Gaan gekleurde fronten toch een stap te ver voor jou, werk dan met gekleurde wanden of wandtegels . Een spatwand is makkelijk te vervangen na enkele jaren moest je de kleur beu zijn. Kies één accentkleur zowel voor je spatwand als voor andere accentwanden. Ook de wand waar je keuken tegenstaat kan je in een kleur zetten. De voorzijde van je eiland waar je krukken staan, is eveneens een ideaal vlak om met een kleuraccent te werken! Zet er krukken voor in dezelfde kleur als de rest van je keuken om een mooi geheel te maken.

4.Werk je met decoratieve gekleurde wandtegels ? Denk dan na over de mogelijke tegelverbanden. Verticaal, horizontaal, recht onder elkaar of in wildverband? Misschien wel in een visgraatmotief! Allemaal geven ze een andere sfeer. Ook het voegsel van tegels kan je in een kleur laten plaatsen voor een extra speels effect.

5.Heb je al een keuken en wil je eerder kleur toevoegen in de aankleding? Leuke gekleurde stoeltjes aan de eettafel zijn een optie. Combineer verschillende zachte tinten door elkaar. Of werk met gekleurd servies. Basic wit of beige keramiek combineert leuk met grote gekleurde kommen of zacht gekleurde glazen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier