Italiaanse schoonheden

La vita è bella voor alle fans van mooie Italiaanse bolides. Op de tentoonstelling Italian Car Passion in Autoworld Museum Brussel zijn nu de allercoolste ‘bella macchina’ van vroeger en nu te bewonderen.

De jaren 1950-1960 waren ongetwijfeld de gouden periode van de Italiaanse auto-industrie. Constructeurs zoals Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati … en later Lamborghini probeerden elkaar qua technologische vindingrijkheid voortdurend de loef af te steken, waardoor er steeds krachtiger auto’s uit de fabrieken werden gerold. Maar ook designers en carrosseriespecialisten zoals Pininfarina, Bertone, Gandini, Giugiaro, Zagato, Spada, Touring Superleggera… gooiden hoge ogen. De Italiaanse creaties verwierven vanaf dat moment een ongeëvenaard prestige overal ter wereld. Ook nu nog fascineren sportauto’s uit Italië. Deze voertuigen zijn tegenwoordig niet alleen synoniem van passie, elegantie en dolce vita, maar ook van extremen en hartstochtelijk leven.

Legendarische schoonheden

Reden genoeg dus om enkele van de meest opmerkelijke Italiaanse auto’s eens op een en dezelfde plek te verzamelen. In een scenografie die de unieke sfeer van een piazza (met wijnbar) en de steegjes van een typische Italiaanse stad tot leven roepen, kunnen in het Autoworld Museum Brussel de ‘must see’-exemplaren van de Italiaanse auto-industrie van dichtbij worden bewonderd. Een greep uit de exemplarische bolides die er te zien zijn: een zeldzame Disco Volantes uit 1952, een huidige Disco Volante by Touring Superleggera, een Lamborghini Miura, een 350 GT Touring, een Maserati Ghibli, een Ferrari 275 GTS Pininfarina, een Fiat 8V (Otto Vu) Factory Car, de Lamborghini Veneno, de LaFerrari maar ook de populaire stadsautootjes die in de jaren ’50-’60 leven brachten in de Italiaanse straten zoals een Fiat Cinquecento Giardiniera, een Vespa driewieler, een Multipla taxi, een Autobianchina Cabrio…. Verder is er ook aandacht voor de Italiaanse bolides, zoals de Ferrari 250 SWB, die meereden in de al even legendarische Italiaanse race Mille Miglia en Targa Florio.

Italian Car Passion ‘la bella machina’, 3 december 2015 tot 31 januari 2016 in Autoworld Museum Brussels. Tickets: 13 euro; kinderen 6 tot 12 jaar: 7 euro, kinderen jonger dan zes: gratis. Info: www.autoworld.be en www.italiancarpassion.be

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier