Je raadt nooit wat ik denk over De Slimste Mens

De Slimste Mens Ter Wereld, dat is hier in Vlaanderen het belangrijkste programma ter wereld. Elke scheet die bij Erik Van Looy de ether in gaat, wordt door alle kranten paginabreed uitgesmeerd. De Slimste Mens groeit telkens weer uit tot de hype der hypes. Wat ik daarover denk? Euh…

Of ik dit seizoen al een aflevering van De Slimste Mens gezien heb? Neen. Geen minuut. En toch weet ik dat Tom Waes het record van 11 deelnames gehaald, maar door een finale flater (Tommeke toch) niet gebroken heeft. Dat Anemone Valcke het woord ‘poepen’ heeft gezegd. (Echt waar!) En dat ze glitterkousen in watersandalen droeg. (Echt waar!) Dat haar lief dan weer Anderlecht-sokken aan had om Club-voorzitter Bart Verhaeghe te provoceren. Dat Jeroom en Herman Brusselmans hun moppen (haha) zelf schrijven. Dat er al eens gelachen is met The Loft van Erik Van Looy. Dat er nu een komiek zit die 100 kilo (kan ook wat meer of minder zijn) afgevallen is.

Om maar te zeggen dat ik geen krant, boekske of website meer kan opendoen zonder De Slimste Mens te zien. Is dat erg? Neen. Stoort me dat? Bwa. Vind ik het overdreven? Ja.

Elke aflevering is zó spannend en zó hilarisch dat ik in mijn krant altijd een samenvatting vind én een overzicht van álle mopjes en álle straffe uitspraken. Is er Groot Nieuws dan siert dit uiteraard de voorpagina. Wat als alle TV-programma’s zo belangrijk waren? De kranten zouden zo dik zijn als telefoonboeken.

Vind ik het dan een slecht programma? Neen. Het gaat er ongetwijfeld vaak spannend en hilarisch aan toe. Proficiat dus aan de makers. Na al die jaren is DSM nog altijd een kijkcijferkanon. Faut le faire! En de media blijven maar hypen… Maar ik heb het een beetje gezien, vrees ik.

Vanavond is het de laatste ‘gewone’ aflevering van De Slimste Mens, zag ik net op Facebook. Ga ik kijken? Neen. Ben ik benieuwd wie volgende week De Slimste Mens Ter Wereld wordt? Neen.

Raad ik u af om te kijken? Neen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier