Kanelbullar: Zweedse kaneelbroodjes
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Deze week deelt Lisa (34) uit Antwerpen haar recept voor Kanelbullar: heerlijke Zweedse kaneelbroodjes. Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.
“Deze mini-kanelbullars zijn ideaal om vrienden te verrassen tijdens deze ietwat kille lockdown.”
Dit heb je nodig (voor 12 à 14 kleine kaneelbroodjes)
Deeg:
30 g ongezouten roomboter
125 ml volle melk
30 g kristalsuiker
10 g instant gist
½ tl zout
1 tl kardemom
250 g tarwebloem
Vulling:
20 g ongezouten roomboter, gesmolten
100 g donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
Afwerking:
1 ei, losgeklopt
handvol parelsuiker
Zo maak je het
Doe voor het deeg de boter samen met de melk, kristalsuiker en de gist in een pannetje
Verwarm tot de boter is gesmolten
Doe ondertussen het zout, de kardemom en de tarwebloem in een kom en giet er de vloeibare ingrediënten bij
Kneed (eventueel met je keukenmachine) tot een soepel, licht plakkerig deeg
Vorm een bal van het deeg
Leg de bal in een kom en laat 1 uur afgedekt rijzen
Rol het deeg uit tot een dunne, rechthoekige plak
Smeer het deeg in met de gesmolten boter
Strooi de basterdsuiker en het kaneel over de boter
Rol het deeg op vanaf de lange zijde
Snij de rol in 12 à 14 plakken
Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat
Dek af met een vochtige theedoek en laat nogmaals 20 minuten rijzen
Verwarm de oven voor op 240°C
Smeer de bovenkant van de kanelbullar in met losgeklopt ei
Strooi er ten slotte de parelsuiker overheen
Bak de kanelbullar in 8 à 10 minuten goudbruin
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier