Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Johan (78) uit Kortenberg zijn favoriet voor: Kastanjesoep met boschampignons. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen
1 teentje look, 1 ui, 1 preiwit, 400 gr. gekookte kastanjes, 2 l kippenbouillon, 2 el sojasaus, 1 tl dragon, 150 gr. gemengde boschampignons, peper en zout, olijfolie
Extra: room, lente-ui, truffelolie
Bereiding
- Snipper de look en snij de ui grof.
 - Snij de prei in stukken.
 - Stoof de ui glazig in olijfolie.
 - Fruit de stukken prei en look enkele minuten mee.
 - Voeg er de kastanjes, sojasaus en kippenbouillon aan toe.
 - Laat 30 minuten zachtjes koken.
 - Mix de soep glad.
 - Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is.
 - Kruid met dragon, met peper en zout.
 - Snij de champignons in stukjes.
 - Bak ze aan in een pan in wat olijfolie.
 - Kruid met peper en zout.
 - Verdeel de soep over kommen.
 - Garneer met de gebakken champignons, lente-ui, een scheutje room en enkele druppels truffelolie.
 
		