Zondagse Kost: Kastanjesoep met boschampignons

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Johan (78) uit Kortenberg zijn favoriet voor: Kastanjesoep met boschampignons. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Ingrediënten voor 4 personen

1 teentje look, 1 ui, 1 preiwit, 400 gr. gekookte kastanjes, 2 l kippenbouillon, 2 el sojasaus, 1 tl dragon, 150 gr. gemengde boschampignons, peper en zout, olijfolie
Extra: room, lente-ui, truffelolie

Bereiding

  • Snipper de look en snij de ui grof.
  • Snij de prei in stukken.
  • Stoof de ui glazig in olijfolie.
  • Fruit de stukken prei en look enkele minuten mee.
  • Voeg er de kastanjes, sojasaus en kippenbouillon aan toe.
  • Laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Mix de soep glad.
  • Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is.
  • Kruid met dragon, met peper en zout.
  • Snij de champignons in stukjes.
  • Bak ze aan in een pan in wat olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen.
  • Garneer met de gebakken champignons, lente-ui, een scheutje room en enkele druppels truffelolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier