Koen Wauters laat zich helemaal gaan in Project K: “Oh ja, lekker pissen!”

Er werd reikhalzend uitgekeken naar ‘Project K’, het programma waarin Koen Wauters opdrachten tot een goed einde moet brengen om zijn kinderdromen te verwezenlijken. De vergelijking met hét kijkcijferkanon ‘Wauters vs Waes’ was immers snel gemaakt. De eerste aflevering, waarin hij deelnam aan een race met een wagentje op zonne-energie om een rit met een Formule 1-bolide te verdienen, was onderhoudend maar te weinig verrassend. Dat zijn broer opdook als concurrent was een leuke vondst, maar we geloofden geen moment dat Kris de solarrace zou winnen. We leerden dan weer wèl dat Koen Wauters een zeer kleine blaas heeft en niet weet hoe een USB-stick er uit ziet.

Dat Koen Wauters gepassioneerd is door snelheid en houdt van racen, wisten we al langer dan vandaag. Hij nam meermaals deel aan de Dakar-rally en scheurt ook graag rond op het circuit van Zolder. Maar zijn jongensdroom (kleuterdroom eigenlijk, want hij loopt er sinds zijn 5de mee rond) is een Formule 1-wagen besturen. Wij dachten dat iemand met zijn status slechts enkele telefoontjes zou moeten plegen om deze wensdroom te realiseren, maar ‘Project K’ trachtte ons wijs te maken dat dit zelfs voor de frontman van Clouseau niet zo eenvoudig is.

Solar Race in Abu Dhabi

Om aan geloofwaardigheid te winnen, werden Formule 1-legende Jacky en zijn bijna even snelle dochter Vanina Ickx ingeschakeld, die ons toevertrouwden dat het bijzonder moeilijk is iemand te vinden die een zo dure wagen ter beschikking wil stellen. Wie dit slikt, is wel heel erg naïef. Maar geen erg, dit leugentje accepteren we graag als het een leuk programma oplevert. De opdracht die de Ickxjes Koen Wauters gaven, was alvast origineel.Hij moest met het Belgische Punch Power-team deelnemen aan de Solar Race in Abu Dhabi én bovendien in de top 3 finishen.

De oefensessies met het peperdure karretje (ruim 1 miljoen euro) verliepen voorspoedig en ook de kwalificatieritten, die gespreid werden over drie dagen, waren een succes. Koentje had alleen last van stijve ledematen en een te kleine blaas. Na de laatste kwalificatiedag wurmde hij zich met veel moeite uit het piepkleine wagentje en strompelde naar het dichtstbijzijnde pissijn, daarbij de historische woorden “Ik moet pissen!” uitbrengend. Maar het lijden had geloond, want zijn team eindigde als 2de in de kwalificaties.

Godmiljaaaaaaardedju

Koen zat dus volledig op koers, maar uiteraard mocht hij niet te snel victorie kraaien. En dus was er een envelop van Vanina Ickx met een “verrassende boodschap”. De grootste verrassing was dat de mededeling op een USB-stick stond en Koen geen flauw idee had waar dat ding voor diende. “Ik ken echt niets van computers’’ lachte hij. Maar het lachen maakte al snel plaats voor een langgerekte “Godmiljaaaaaardedju” toen bleek dat de spelregels aangepast werden. Hij moest niet alleen als derde finishen, maar daarbij ook het Australisch team – één van de topfavorieten – voor blijven. En wie maakte deel uit van de kangoeroeploeg? Niemand minder dan broertje Kris. Als de Aussies wonnen, zou Kris bovendien de jongensdroom van Koen – rijden met een F1-wagen – wegkapen.

Hoogbejaarde schildpad

The game was on, nu hadden we een echte tweestrijd. Het deed ons vaag denken aan een ander programma, waaraan ook een zekere Tom Waes deelnam. Helaas volgde het scenario het te verwachten patroon. Uiteraard gingen de Australiërs Koen voorbij. Het gevolg van het feit dat het karretje van Koen even snel accelereerde als een hoogbejaarde schildpad met een achillespeesblessure. De reactie van Koen: “Man-man-man, miserie-miserie- miserie! En tot overmaat van ramp moet ik nog pissen ook!”

Maar dan krijgt Kris af te rekenen met pech (platte batterij) waardoor Koen op de slotdag toch weer in pole position (weliswaar na een Turks team) mag starten. Op de slotdag wordt het niet meer spannend, Kris & Co komen niet meer in de buurt van het Belgisch team.Tijdens een door de organisatoren opgelegd fotomoment aan een verkeersbord waarop een kameel prijkt, maakt Koen van de gelegenheid gebruik om zijn blaas te ledigen in de woestijn (aangekondigd met de woorden: “oh ja, lekker pissen!”) waarna hij juichend naar de eindstreep kan tuffen.

Echt verrast waren we eerlijk gezegd niet. Dat het uiteindelijk doel van deze hele missie in de hete zandbak – de Formule 1-rit – er in amper een minuut werd doorgejaagd, verwonderde ons dan weer wel.

Project K, maandagavond om 20.35 u. op vtm.

KoenW
De eerste aflevering van Project K kon niet helemaal overtuigen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier