Zondagse Kost: Kroketjes met jamon en manchego
14-10-2018, 04:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Renate (39) uit Aalst haar favoriet voor: Kroketjes met jamon en manchego. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor een 20-tal kroketjes
2 grote aardappelen (gekookt), 40 g boter, 1 ui, 6 cl room, 120 g jamon (serranoham), 120 g manchego, 5 g bieslook, 150 g bloem, 2 eieren, 100 g panko (Japans paneermeel), frituurolie, peper en zout
Bereiding
- Snipper de ui fijn.
- Stoof de ui gaar in de helft van de boter.
- Stamp de aardappelen samen met de andere helft van de boter tot puree.
- Snipper de bieslook fijn.
- Snij de ham in kleine stukjes.
- Meng de ui, room, ham, geraspte manchego en bieslook onder de puree.
- Proef, en kruid eventueel bij met peper zout.
- Laat de puree enkele uren opstijven in de frigo (of maak een dag op voorhand).
- Zet drie diepe borden klaar met bloem, de losgeklopte eieren en de panko.
- Vorm ronde kroketjes van de puree.
- Haal ze door de bloem, nadien door het ei en vervolgens door de panko.
- Frituur de kroketjes goudbruin op 175°C.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier