Lasagne van witloof en courgette

Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Deze week een heerlijk winterreceptje van Hilde (52) uit Boom: Lasagne van witloof en courgette.

Lezeres Hilde en haar man eten sinds drie jaar keto. “Na een jarenlange strijd tegen de kilo’s en gezondheidskwaaltjes probeerden we het keto dieet. Een dieet, of zeg maar levensstijl, waarbij je weinig koolhydraten (minder dan 50 gr), veel vetten en een bescheiden hoeveelheid eiwitten eet”, legt Hilde enthousiast uit.

“Keto minder smaakvol? Dit gerecht bewijst het tegendeel”

Hilde: “Mensen denken vaak dat diëten gelijk staat aan minder smaakvol eten, maar dit gerecht bewijst helemaal het tegendeel. Deze lasagne met witloof en courgette is mijn absolute favoriet!” Wanneer ze niet aan het koken is, vind je Hilde in de natuur, op wandel met haar drie honden. “Tijdens het weekend maken we graag lange wandelingen met onze honden. En wat is er heerlijker dan na een frisse herfstwandeling opwarmen aan de open haard. Een goed boek en een lekker vieruurtje erbij, en mijn zondag is compleet!”

Dit heb je nodig (4 personen)

• 500 g witloof

• 2 courgettes

• 200 g spekblokjes

• 100 ml room

• 200 g roomkaas

• 125 g + 50 g mozzarella

• 1 tl oregano

• peper en zout

Zo maak je het

• Verwarm de oven op 200°C

• Breng een pot met water aan de kook

• Maak het witloof schoon: snij de harde kern er uit en haal alle blaadjes los

• Blancheer de witloofblaadjes ca. 2 minuten

• Stort uit in een vergiet en laat heel goed uitlekken

• Snij de courgettes in lange dunne plakken

• Bak de spekblokjes krokant

• Verwarm de room en de roomkaas in een sauspan

• Voeg 125 g mozzarella, in stukjes, toe en los al roerend op

• Kruid de saus met oregano, peper en zout

• Vet een ovenschaal in en stel daarin de lasagne samen in deze volgorde: laagje saus, laagje witloof, laagje spek, laagje courgette

• Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met 50 g mozzarella

• Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier