Lekker hangen… in de mond van een roofdier

Alsof je opgegeten wordt door een roofdier, maar dan op een leuke manier. Zo voelt het om in de zetels van ontwerper Porky Hefer te hangen; ze lijken immers op de mond van een roofdier.

De Zuid-Afrikaanse designer Porky Hefer creëerde voor zijn tentoonstelling op Design Miami 2015 stoelen die op wezens lijken die je willen opeten. Vooral de walvis – opgehangen aan een touw met haak, alsof hij net uit de zee werd geplukt – is een blikvanger. Ook een pelikaan, een kogelvis en een zeeduivel werden door Porky Hefer omgevormd tot opvallende zetels.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

“Ik hoop dat mijn werk mensen doet nadenken over de natuur, de kwetsbaarheid ervan en hoe ze die natuur kunnen beschermen”, zegt Hefer. “Ik heb voor het creëren van mijn zetels overigens beroep gedaan op lokale ambachten, zodat ook deze tradities niet uitsterven.” 

De zetels komen uit Porky Hefer’s Monstera Deliciosacollectie. Zes van deze ontwerpen zijn momenteel ook te zien in de Southern Guild’s Cape Town Gallery in Kaapstad, Zuid-Afrika. Voor wie toevallig in de buurt zou zijn: te zien tot en met 5 februari.

Tip: Porky Hefer ontwierp ook dit leuke (en heel erg grappige) speeltje voor honden!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier