Ontbijtbabbel met zangeres Lindsay: “Ik ben verslaafd aan mijn eigen kind”

Nieuwe muziek, nieuwe optredens, nieuwe ambities… Ten huize van zangeres Lindsay wordt weer opgelucht geademd. “Ik heb bijna tweeëneenhalf jaar stilgezeten, maar dat is nu eindelijk afgelopen. Alles kan weer, al zal ik het nooit meer zo druk maken als vroeger. Ik wil nu op de eerste plaats mama zijn.”

Het is een heerlijk weertje in Denderhoutem, waar Lindsay me heeft uitgenodigd voor een uitgebreid ontbijt in haar prachtige villa. De sympathieke zangeres straalt, en dat heeft zo zijn redenen. “Ik ben eindelijk weer aan het opstarten en heb het gevoel dat ik deze maand op volle toeren kan draaien. Dat doet wat met een mens, zeker na zo’n periode van tweeëneenhalf jaar stilte. Voor corona was het voor mij alleen maar werken-werken-werken en toen was er plots niks. Heel vreemd voelde dat aan. Nu is de opluchting groot dat we weer aan de slag kunnen.”

Je woont in een prachtig huis. Op financieel vlak zal het ook wel een opluchting zijn dat je weer het podium op kunt.

“Absoluut. Mijn vriend Kris en ik werken allebei in de showbizz. En wij plannen graag vooruit. Wat wil zeggen dat ons huis berekend was op een gepland inkomen. Als dat dan plots wegvalt, is dat erg vervelend. Gelukkig ben ik zelf altijd een goede spaarder geweest. Dat had ik als kind al: ik vond het supertof om de centjes die ik kreeg te sparen. Dat ben ik blijven doen. En dat heeft ons er wel een beetje doorgeholpen.”

Schlagermuziek moet je moderniseren. Ook daar heb ik nu een goede balans in gevonden”

Voor corona was je een van de meest succesvolle en meest gevraagde artiesten van Vlaanderen. Hoe ziet je zomer er nu uit?

“Best druk, al zal het nooit meer zo druk als vroeger worden. Dat hoeft voor mij niet meer. Het leven voor corona was een enorme rollercoaster, maar nu leven we toch op een rustiger tempo. Ik heb altijd gezegd dat ik mijn kind wil zien opgroeien, dus probeer ik nu de perfecte balans te vinden tussen optreden en gezin. Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar het lukt me momenteel wel goed. Ook al omdat ik mijn eigen boekingen beheer. Toch is de zomer behoorlijk goed gevuld. En de gedrevenheid is er nog altijd. Ik voel ook dat het publiek ernaar verlangt om buiten te komen. Mij doet het ook ontzettend veel plezier om mijn fans terug te zien na al die tijd.”

Je bent op latere leeftijd mama geworden. Is de impact op je leven groter dan verwacht?

“Absoluut! Ik had om eerlijk te zijn nooit gedacht dat een kind mijn leven zo zou veranderen. Ik ben verslaafd aan mijn eigen kind. Dat gevoel had ik vroeger nooit kunnen begrijpen. Maar sinds Lisa-Marie er is, wil ik al mijn vrijetijd met haar doorbrengen. Het loslaten – wanneer ik een weekend met veel optredens heb bijvoorbeeld – doet mijn moederhart pijn. Dat had ik ook toen ze de eerste keer naar school moest.”

Even over je muziek: nog niet zo lang geleden heb je een nieuwe single uitgebracht. Mogen we nog nieuwe muziek verwachten?

“Er komt inderdaad nog meer nieuwe muziek aan, in of misschien net na de zomer. Het was echt al lang geleden dat ik solo nog eens iets had uitgebracht. Mijn laatste album was immers een duettenalbum. Ik voelde aan mijn fans dat de tijd rijp was voor nieuwe solonummers. Tijdens corona heb ik daar heel hard aan gewerkt. De stijl is ook een tikkeltje anders dan vroeger, voor een iets breder publiek. Schlagermuziek moet je moderniseren, vind ik. Ook daar heb ik nu een goede balans in gevonden.”

Ik hoor dat je ook bezig bent met gezonde voeding.

“Klopt. In januari heb ik me voorgenomen om gezonder te gaan leven. Ik moet ook jong blijven voor mijn kind. Niet dat ik vroeger zo ongezond was, maar ik lette niet zo streng op mijn voeding. Nu probeer ik soberder te leven, en ook het ouder worden tegen te gaan. (lacht) Ik drink elke ochtend een collageendrankje voor een stralende huid. Ik moet er nu gewoon iets meer voor doen om er goed te blijven uitzien. Zo ben ik ook met ‘Infraligne’ begonnen, afslanken door oefeningen in een infraroodcabine. Dat alles samen maakt dat ik me nu heel goed in mijn vel voel.”

Je kunt Lindsay deze zomer aan het werk zien op o.a. het Schlagerfestival Zomereditie, in de Pop-Up Arena in Middelkerke op 15 en 16 juli. Info: lindsay.be en schlagerfestivalzomer.be.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier