Lok ze uit die luie strandstoel: 5 leuke wandelingen voor kids

IJsjes eten? Razend enthousiast. Naar een pretpark gaan? Pure euforie. Maar wandelen? Daar zijn kinderen heel wat minder fan van. Toch zijn er talrijke wandelingen die je kids ongetwijfeld een onvergetelijke dag zullen opleveren.

Blijven drijven

Zijn jij en je gezin avontuurlijk aangelegd? Dan is een spannende moerastocht zeker iets voor jullie. Op verschillende plekken in Vlaanderen kan je een opwindende wandeling door moerasgebied maken. Onder andere in recreatiecentrum Lissenvijver in Geel kan je de avonturier in jezelf loslaten. Misschien eindigt de moerastocht wel met een val in de modder. Speelkledij is dus een must, maar plezierig is het vast en zeker!

Info: www.lissenvijver.be

Beestig leuk

Zaagt je kroost al jaren om een hond, maar zie jij dat echt niet zitten? Ga dan eens wandelen met een asielhond. Zo ervaren je kinderen hoe het is om voor een hond te zorgen en de beestjes zullen ongetwijfeld dolgelukkig zijn. Wie weet, laat je je zelfs ompraten en heb je binnenkort toch een trouwe viervoeter in huis.

Tip: bel zeker op voorhand naar het dierenasiel zodat je een afspraak kan maken. Zo sta je niet voor een gesloten deur.

Zonder schoenen

Een masserende werking, gezond voor de bloedsomloop en genieten van de natuur. Blotevoetenpaden zouden heel wat voordelen hebben. En bovendien is het vooral leuk. Hoog tijd om die paden eens in levenden lijve (of voeten) te testen. In Lieteberg kan je sinds 2005 een 3 kilometer lang blotevoetenpad testen. Ook op andere plaatsen kan je terecht om al je zintuigen op scherp te zetten.

Info: www.lieteberg.be

Peruaanse vibe

Zin om eens op stap te gaan met de allerliefste snoezigste dieren op aarde? Probeer dan eens een alpacawandeling uit. De Peruaanse beestjes zijn avontuurlijk én heel nieuwsgierig. De ideale ingrediënten voor een fijne wandeling. In Brakel kan je met Fernando, Lilley-Rose en co een wandeling op maat maken. De nieuwsgierige diertjes zorgen ongetwijfeld voor een beestig leuke wandeling.

Info: www.ecosnooze.be

Nieuwe hoogtes

Dromen je kinderen ervan om te kunnen vliegen? Dan is een uitstapje naar het Nationaal Park Hoge Kempen in Maasmechelen een uitstekend idee. Daar kan je een 181 meter lange avontuurlijke tocht ondernemen tussen de boomtoppen. Het zogenaamde ‘Kruinenpad’ geeft je een unieke blik op hoe het leven in de hoogte eruitziet.

Info: www.toerismemaasmechelen.be

 

(foto K. Wintmolders)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier