Louis Talpe schittert ook in tweede seizoen van ‘Onder vuur’

Vanaf nu wordt elke zondagavond bloedheet. Met dank aan Louis Talpe en de razend spannende brandweerreeks ‘Onder vuur’, waarvan het tweede seizoen vanavond uit de startblokken schiet. “Na zo’n geslaagd eerste seizoen, waar ik extreem trots op ben, is dit vervolg voor ons een cadeau.”

De meeslepende dramareeks Onder vuur scoorde vorig najaar al uitstekend op Eén. Nog niet zo lang geleden ging ook de rest van de wereld overstag voor de perikelen van Orlando Foncke (Louis Talpe) en zijn kazerne Post Oosteroever. Netflix kocht de reeks en bracht ze sinds 24 augustus al naar 20 miljoen internationale huiskamers. Ondertussen is seizoen 2 een feit, waarin het voortbestaan van de kazerne in gevaar komt en de hechte ploeg van Post Oosteroever uit elkaar dreigt te vallen. “Het schrijversteam heeft geprobeerd om de focus een klein beetje te verleggen naar de privérelaties van de brandweervrienden. Uiteraard blijven de spectaculaire interventies zeer belangrijk in Onder vuur , maar er is nu nog meer aandacht voor de personages.”

De cast oogde al indrukwekkend, maar jullie kregen in dit nieuwe seizoen versterking van onder anderen Jennifer Heylen en Guga Baúl.

“Klopt. Het is altijd fijn om goede en enthousiaste mensen op de set te mogen verwelkomen. Mensen die de reeks beter maken. Ik kijk zelf vooral uit naar de zeer intense verhaallijn van Tibo Vandenborre, een uitmuntende acteur met een enorme karakterkop. Die man heeft echt internationale allure.”

Over internationale allure gesproken: seizoen 1 staat sinds eind augustus op Netflix. Voel je daar al iets van?

“Ik krijg heel wat berichten via sociale media van Poolse, Spaanse, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse mensen en af en toe krijg ik beelden van de reeks te zien waarin ik gedubd ben in het Duits of Italiaans. Best geestig! Maar extra verwachtingen – gebeld worden door internationale casting directors bijvoorbeeld – heb ik niet. Al slaat de reeks zeker wel aan in het buitenland. Er bestaan ook weinig goede brandweerreeksen. In Amerika heb je Chicago Fire , maar dat is niet half zo goed als Onder vuur . Wat wij in beeld brengen van actie, vuur en stunts, is veel echter dan wat andere brandweerreeksen doen. Daarom stonden we na een maand op Netflix in de top 10 van niet Engels gesproken reeksen wereldwijd. Vooral voor het productiehuis is dat een mooie bonus. Voor mij persoonlijk is het vooral leuk dat mijn schoonfamilie in Zweden mij aan het werk kan zien. (lacht)

Hoe zit het met jouw ambitie om internationaal door te breken?

“Ik heb agenten in Amerika en Engeland, die trouwens zeer onder de indruk zijn van Onder vuur . Ik heb zeker internationale ambities, maar die zijn niet groter dan mijn Vlaamse ambities. En ik werk eigenlijk ook al veel in het buitenland. Coproducties zijn de laatste jaren zo vanzelfsprekend geworden. Het is nu veel makkelijker om internationale ambities waar te maken dan vroeger.”

Waar ben je bijvoorbeeld nu aan de slag?

“Ik heb net een Nederlandse film afgerond, Het Geheugenspel , een bewerking van het boek The Memory Game van Nicci French. Dat wordt een Netflix Original. Verder heb ik net nog een romantische comedy gedraaid in Nederland. Het was in ieder geval al een zeer druk jaar.”

‘Onder vuur’, elke zondagavond om 20.40 uur op Eén.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier