Zondagse kost: macaroni met kaas en tonijn

Amylia van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze zondag: Katrijn (36) uit Middelburg. “Niks is leuker dan te spelen met klassiekers. Een twist geven aan comfort food.”

Lezeres Katrijn vertelt enthousiast over haar inzending voor Zondagse Kost: “Niks is leuker dan te spelen met klassiekers. Een twist geven aan comfort food, waar je bij jong en oud mee scoort. Macaroni is een gerecht waar je weinig neusjes voor ziet omhoog gaan en dus maakte ik een variant op deze topper: een easy peasy voedzame versie met groenten en tonijn uit blik!”

“Als mama van twee met een drukke job weet ik maar al te goed dat het tijdens de rush van de werkweek niet altijd eenvoudig is om vers en gezond eten op tafel te toveren… en toch kan het! Ik probeer via mijn mamasgezondetips online andere ouders te inspireren!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

250 g volkoren macaroni

1 teen look

1 sjalot

1 gele courgette

1 groene courgette

1 prei

30 g boter + extra

30 g bloem

½ blokje groentebouillon

250 ml melk

1 blik tonijn (200 g)

50 g geraspte kaas

peper en zout

Zo maak je het

Kook de pasta beetgaar in gezouten water

Snipper ui en look

Snij de prei in ringen en de courgettes in blokjes

Laat een klontje boter smelten in een ruime pan en fruit hierin ui en look

Voeg de rest van de groenten toe en stoof ze gaar

Maak ondertussen de saus: smelt de boter in een sauspan

Voeg de bloem toe en laat gedurende +/- 2 minuten sudderen

Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje al roerend de melk en het (verkruimelde) bouillonblokje toe

Zet de pan terug op het vuur en laat de saus nog kort inkoken

Breng op smaak met peper en zout

Meng de pasta, de uitgelekte tonijn, de saus en de groenten samen in een ovenschotel

Werk af met geraspte kaas

Plaats de ovenschotel 30 minuten in een oven van 160°C

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier