Me-time in de she-shed! Onze interieurexpert Bart Appeltans verklapt over hoe je thuis een plek om tot rust te komen kan maken…

Deze zomer laten we met z’n allen onze knaldrang volledig botvieren! Zoveel feestjes, festivals en events… keuze in overvloed! De balans vinden met al die drukte en deze levendige feestzomer doe je dan weer door af en toe ook in alle rust te ontspannen bij je thuis. Op je terras, in je zithoek, of misschien wel in je nieuwe she-shed!

Een she-shed, de tegenhanger van de man cave, is in feite niet meer dan een leuke plek in of rond je woning waar je even op je gemak kan zijn, zonder anderen rondom je heen!

Maar hoe pak je dit project nu aan? Ik geef je alvast enkele leuke ideeën mee!

 

1.Een she-shed moet meer zijn dan gewoon een hobbykamer. In feite is het een plek in huis waar jij even helemaal je eigen ding kan doen . Wat ontspant jou? Wat doe je graag om tot rust te komen? Een she-shed kan allerlei stijlen of thema’s hebben. Een ruimte om yoga te doen of te mediteren. Een leeshoek met een leuke zitbank. Een ruimte om bezig te zijn met mode, kledij of make-up. Een creatieve plek om te schilderen, aan pottenbakken te doen, te bloemschikken… Denk na over wat je misschien mist in je leven, wat je vroeger graag deed, of wat je positieve energie geeft! Vertrek vanuit dat idee om je ruimte vorm te geven!

2.Waar deze plek in huis kan zijn, is natuurlijk voor iedereen verschillend. Een leegstaande logeerkamer, een zolderkamer die nog ingericht kan worden, een bruikbare kelderruimte of een bijgebouw in de tuin kunnen allemaal in aanmerking komen. Of misschien iets gekker? Een oude caravan die je in de tuin zet en helemaal pimpt of een schattig buitenhuisje dat je ergens kan plaatsen. Niet zoveel ruimte? Zelfs een klein hoekje in de leefruimte of slaapkamer kan ingericht worden als jouw rustplek.

3. Bepaal zelf de regels in je eigen she-shed. Geen kinderen of partners toegelaten? Maak het duidelijk! Dit is jouw plek om bezig te zijn met jouw favoriete ontspanning!

Je she-shed mag een plek zijn om te experimenteren!”

4. Kies voor je inrichting iets anders dan hoe de rest van je interieur eruit ziet . Op deze plek kan je helemaal losgaan. Altijd al gedroomd van een ontspannende boho ruimte met veel riet en droogbloemen? Of misschien een roze girly plek? Misschien droom je van een luxueus ogende hotelsfeer? Of een supergezellige orangerie stijl? Je she-shed mag een plek zijn om te experimenteren! Je kan spullen herbruiken die je al had, maar verwen jezelf ook met enkele mooie nieuwe dingen! Het maken en creëren van je she-shed moet al evenveel fun zijn, als je zal hebben wanneer je de ruimte later gebruikt!

5.Deze ruimte is ook ideaal om persoonlijke spullen of dingen met een emotionele waarde te plaatsen. Leuke foto’s van vroeger, een aandenken aan je grootouders, leuke vakantiesouvenirs,… In onze woonkamer komen veel van die dingen vaak niet tot hun recht, of komen ze rommelig over. In je she-shed kan je er speciale plekjes voor creëren zodat het echt jouw ruimte wordt!

6. Geen nood aan een she-shed of gebruik je hem toch niet zo vaak? Draai het idee dan misschien eens om! Ben jij graag gezellig bezig in de keuken of heb je al een prima rustplek in je woonkamer? Maak dan voor de kinderen misschien een kids-shed ? Een aparte speelkamer of een cool clubhuis in de tuin, waar ze met vrienden kunnen samen zitten. Op die manier krijg jij ook de nodige me-time, en kan je de drukte van het gezin soms even filteren!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier