De Mens over het hoogtepunt voor hun pauze: “Dit jaar gaan we voluit”

Vijfentwintig jaar, zo lang bestaat De Mens al, maar nooit eerder stond de rockgroep van Frank Vander linden op een Parkies-podium. Deze zomer komt daar eindelijk verandering in. De Mens speelt acht keer op de Engie Parkies… en doet dat goed. “Wij amuseren ons alleszins”, lacht frontman Frank Vander linden.

2017 is een bijzonder jaar voor De Mens. De groep bestaat een kwart eeuw en viert dat eind dit jaar met één groot jubileumconcert in Leuven. De Mens bracht eind mei ook een nieuw album uit en is van plan om in augustus opnieuw in de studio te kruipen voor een volgend album. ‘Het wordt een mooi jaar’, zo staat er op hun website te lezen. Om in 2018 de pauzeknop in te drukken en De Mens tijdelijk ‘on hold’ te zetten. “Soms vragen de mensen hoe het kan dat wij na 25 jaar nog altijd bestaan als band”, vertelt Frank Vander linden. “Dat is toch behoorlijk zeldzaam deze dagen. En één van de belangrijkste redenen is dat wij af en toe een pauze inlassen. Maar geen zorgen, De Mens gaat niet stuk!”

Jullie staan dit jaar voor het eerst op de Engie Parkies. Hoe was het tot nu toe? Was het publiek enthousiast?

Dat kun je beter aan het publiek vragen, maar wij amuseren ons alleszins. Het publiek varieert van een beetje aandachtige mensen tot heel aandachtige mensen. Allemaal komen ze om zich te amuseren. Het is aan de band om er iets meer van te maken dan ‘hapje-tapje’. Wat dat betreft verschillen de Parkies niet veel van andere festivals. Mensen komen om te feesten. Als band is het niet altijd makkelijk om de aandacht te grijpen van het publiek dat in de verste uithoek van het park staat, maar eigenlijk is dat ook niet nodig. We zijn trouwens vroeger nog wel eens gevraagd om op de Parkies te spelen, maar toen waren de Parkies iets kleinschaliger. Niet dat we onze neus ophaalden voor deze optredens, maar nu was het aanbod toch te aantrekkelijk om te weigeren. De Parkies zijn goed uitgerust, goed georganiseerd en zorgen voor heel veel sfeer. Helemaal zoals ik het vooraf had gehoopt.

Jullie spelen deze zomer 21 optredens en nemen nog een nieuw album op. Dat lijkt me een drukke zomer.

De Mens is een groep die graag en veel speelt. Bovendien vieren wij dit jaar ons vijfentwintigjarig bestaan. Een grote jubileumtournee komt er niet omdat wij nog springlevend zijn, maar we treden deze zomer toch veel op. En we doen dat met extra goesting omdat we na 2017 een paar jaar gaan rusten met de groep. Dit jaar gaan we dus nog voluit. We kruipen in augustus opnieuw de studio in voor een album dat eind september al klaar moet zijn. En volgend jaar breng ik dan een soloplaat uit waarmee ik dan uitgebreid ga toeren.

 

De Mens speelt deze zomer nog op de Engie Parkies in Vilvoorde (26 juli) en Middelkerke (27 juli).

Meer info op www.engieparkies.be

 

Door Sebatsiaan Bedaux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier