Nieuwe formule voor nieuw seizoen Mijn Pop-uprestaurant: Twee pop-ups op één plein

Het nieuwe seizoen van Mijn Pop-uprestaurant, vanaf vanavond bij VTM, belooft er eentje vol nieuwigheden en verrassingen te worden. Zo wordt Gert Verhulst het nieuwe jurylid en mogen drie steden (geen vijf meer) niet één, maar twee pop-uprestaurants verwelkomen.

Presentatrice Evi Hanssen: “Het wordt een harde strijd”.
Presentatrice Evi Hanssen: “Het wordt een harde strijd”.

“Het wordt een harde strijd deze keer”, weet Evi Hanssen, die opnieuw de presentatie voor haar rekening mag nemen. Er zijn dus gelukkig nog zekerheden. “Vroeger wist je als deelnemer niet altijd waarmee je concurrent in een andere provincie bezig was, maar nu zit er een duo met dezelfde ambitie pal naast je. Dat kan wel eens heel erg spannend worden!”

Bikkelharde concurrentie

Twee pop-ups staan dit jaar – in Kortrijk, Genk en Antwerpen – voor het eerst samen op één plein, pal naast elkaar. In Antwerpen strijkt Mijn Pop-uprestaurant voor de tweede keer neer op de Gedempte Zuiderdokken. Vorig jaar mochten de zussen Mieke en Lieve er nog het mooie weer maken met hun soulfood keuken. In Genk krijgen twee duo’s een plaats op een unieke, historische locatie. C-mine is de creatieve hotspot van Genk, op de grondvesten van de voormalige steenkoolmijn van Winterslag. Het industriële erfgoed is prachtig gerenoveerd en aangevuld met enkele nieuwe gebouwen. Kortrijk is voor de tweede keer gaststad voor Mijn Pop-uprestaurant. Twee jaar geleden openden Stefaan en Barbra hier hun visbar STORM. De Kortrijkzanen zijn alvast heel benieuwd naar welke culinaire hoogstandjes er weldra te ontdekken zijn op het vernieuwde Stationsplein.

Buikgevoel

Om de zes koppels in de drie steden te begeleiden en te beoordelen, wordt een beroep gedaan op de jarenlange ervaring en geoefende smaakpapillen van Sergio Herman en Sepideh Sedaghatnia. De twee juryleden krijgen deze keer gezelschap van een nieuw jurylid. Met Gert Verhulst wordt de jury uitgebreid met een vakman die passie heeft voor de horeca. Hij is een absolute foodie die houdt van lekker eten en vijf jaar geleden uit diezelfde overtuiging het kookkanaal njam! oprichtte. “Geloof het of niet, maar jurylid worden in Mijn Pop-uprestaurant is altijd al een droom van mij geweest. Ik ben een grote fan van het programma en heb alle afleveringen van de voorbije twee seizoenen én van Mijn Restaurant! gezien. Al heb ik geen eigen restaurant zoals Sergio en Sepideh, ik ben een echte foodie en weet best één en ander over lekker eten. Als ik een zaak binnenstap, voel ik vrijwel meteen aan of het concept werkt of niet. Dat zal ook mijn aanpak zijn in Mijn Pop-uprestaurant: mijn buikgevoel laten spreken en de vinger op de wonde leggen. Ik heb er ongelofelijk veel zin in!”  (Sebastiaan Bedaux)

Mijn Pop-uprestaurant 2016: vanaf dinsdag 1 maart op dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier