10 tips voor perfect gelakte nagels

De lente lonkt! En dan halen we maar al te graag onze vrolijke nagellakjes boven! Nagels lakken gaat vaak gepaard met heel wat geklungel (bij mij toch), daarom zetten we graag 10 tips op een rijtje voor een perfecte manicure.

Je hebt het ongetwijfeld ook al eens meegemaakt: je hebt je nagels net een kleurtje gegeven, en nog geen uur later is er al één beschadigd. En dat is niet altijd de schuld van de nagellak, vaak is de kwaliteit van het lakken nóg belangrijker. Met deze tips mag het écht niet meer mislopen!

young woman portrait with colorful makeup and nail polish, studio white
(foto istock)

1. Bereid je nagels goed voor

Vooraleer je start met lakken: verwijder alle oude nagellakresten met een goede remover. Bij voorkeur eentje zonder aceton, want dat product beschadigt je nagels. Door je nagels goed te reinigen, worden ze vetvrij en dat betekent dat je nagellak beter blijft zitten.

2. Start met een basecoat

Begin altijd met een basecoat, een doorzichtig laagje naggelak. Het neemt wat extra tijd in beslag, maar het is de moeite waard. Je nagellak blijft langer zitten en het voorkomt dat pigment van je nagellak in je nagels dringt. Want iew, wie wil nu verkleurde nagels?

3. Lak in drie bewegingen

Je krijgt het mooiste resultaat als je je nagels lakt in drie bewegingen: een streep in het midden en vervolgens een streepje langs de beide kanten. Begin aan de basis van je nagel.

4. Dunne laagjes

Lichte kleuren dekken vaak niet met één laagje. Het is geen goed idee om 1 dikke laag aan te brengen. Zo’n dikke laag droogt niet alleen véél trager, de nagellak pelt ook sneller af. Geef daarom de voorkeur aan meerdere dunne laagjes.

5. Verzorg je nagelriemen

Mooi verzorgde en gehydrateerde nagelriemen zijn de basis van een mooie manicure. Je kan je nagelriemen wat zachter maken met een crème of nagelriemolie. Als ze overlappen, kan je ze voorzichtig wat achteruit duwen.

6. Nette randjes met lippenpenseel

Iedereen blijft tijdens het lakken wel eens haperen aan de nagelriemen of tegen de rand van de vinger. Met je vingers de nagellak afvegen is geen goed idee. Een handig trucje is om een oud lippenpenseel te deppen in nagellakremover en zo voorzichtig de plekjes schoon te vegen. Wie dat niet in huis heeft, kan ook een watenstaafje gebruiken. Let wel op dat deze niet te pluizig is.

7. … of met Vaseline

Een ander handig trucje voor een mooi resultaat (zonder geknoei!): breng met een oorstokje een laagje Vaseline aan op de huid rondom je nagels. Als je knoeit, kan je snel de resterende nagellak afvegen.

8. Laat je kleuren stralen met een wit laagje

Zomerse, frisse  kleurtjes zijn vaak niet superdekkend. In plaats van meerdere laagjes aan te brengen, kan je ook een witte nagellak aanbrengen als basecoat.  Zo schittert je kleur nóg meer.

9. Schud niet met je flesje nagellak

… maar hou je flesje naggelak tussen de palmen van je hand en wrijf met je handen om de nagellak te schudden. Zo voorkom je dat er bubbeltjes in de lak komen.

10. Sneller drogen

Ben je gehaast of heb je gewoonweg geen zin om te wachten tot je nagellak volledig opgedroogd is? Hou dan je gelakte nagels onder koud water. Wanneer het water helemaal opgedroogd is, is je nagellak ook droog.

(bron omslagfoto Giphy)

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier