Nathalie Meskens presenteert nieuw VTM-programma Paradijs zoekt Personeel:“Ooit zou ik dat avontuur ook wel willen aangaan”

Een stralende zon, staalblauwe lucht, azuurblauwe zee, parelwit strand, wuivende palmbomen en een resort dat baadt in luxe… In ‘Paradijs zoekt Personeel’ geeft Nathalie Meskens de leukste job ter wereld weg: een paradijselijk hotel uitbaten in Zanzibar.

In het nieuwe VTM-programma Paradijs zoekt Personeel – de titel zegt al behoorlijk veel over de reeks – strijden zes duo’s om de hoofdprijs: een absolute droomjob op een tropisch eiland. Ze worden er door een jury getest in alle aspecten van het hotelwezen. Wie niet slaagt, mag zijn koffers opnieuw inpakken en vertrekken. De inzet is niet min, want het duo dat Paradijs zoekt Personeel wint, mag het luxeresort Zanziblue een jaar lang uitbaten. “Een droomjob in het buitenland, heel wat mensen verlangen ernaar maar voor velen blijft het een onbereikbare, onrealistische droom. Daar brengt dit programma verandering in. Een luxueus boutique resort in Zanzibar zoekt immers een gloednieuw managementduo en wij gaan de eigenaars een handje helpen.”

De droom van de zes deelnemende duo’s komt nu wel heel dichtbij. Was het ook een droom, of toch eerder een nachtmerrie voor sommigen?

“Voor alle twaalf deelnemers was dit echt de droom, ook al had lang niet iedereen horeca-ervaring en misschien dus ook niet zo’n goed idee van waar ze aan begonnen. De stage die ze moesten ondergaan was best pittig. De duo’s moesten in alle departementen stage lopen, van hospitality tot housekeeping. En op een gegeven moment ging het hotel ook echt open voor het publiek. Maar natuurlijk blijft er op het einde van de rit maar één duo over. Dat wil zeggen dat de andere vijf hun droom uit elkaar zien spatten tijdens een ‘check-outceremonie’. Dat is heel hard. Hoe dichter bij de eindmeet, hoe groter de verliefdheid van de duo’s op dat leven. Zeker voor de laatste drie duo’s was het heel emotioneel. Voor hen was dit niet zomaar een spelletje.”

Ik heb mijn tijd op dat eiland gekoesterd”

Hoe was de opnameperiode voor jou? Je zat in Zanzibar met een zoontje van 8 weken.

“Met twee baby’s, want de oudste is ook nog geen twee jaar. Ik heb mijn tijd op dat eiland gekoesterd. Ik ben er een maand met mijn gezin gebleven, op een paradijselijk eiland, waar ik tussen de opnames door wel wat tijd had om ook te genieten. Als je ‘s morgens om half 6 de zon ziet opkomen terwijl je met je blote voeten door het zand naar je werk wandelt, dan mag je niet klagen. Dat is toch wat anders dan in de file richting Brussel staan.”

Je hebt zelf heel veel horeca-ervaring. Begon het niet te kriebelen om zelf in zo’n avontuur te stappen?

“Op dit moment niet, daar heb ik nu de energie niet voor. En toch zie ik mezelf dat wel ooit doen, zo’n boetiekhotelletje uitbaten in het buitenland. Misschien niet zo’n groot hotel als de Zanziblue, maar zo’n avontuur trekt me wel aan. Al valt zo’n job echt niet te onderschatten. Er kan echt van alles mislopen, niet alleen door je eigen fouten, maar ook door overmacht. Hoeveel ervaring je ook hebt, sommige zaken heb je nu eenmaal niet in de hand.”

Je hebt het de afgelopen twee jaar iets rustiger aan gedaan, op werkvlak welteverstaan. Hoe ziet de rest van het jaar er voor je uit?

“Het zal opnieuw iets pittiger worden, wat ook wel mag. De afgelopen twee jaar heb ik wel wat gewerkt, maar ik heb vooral toch kinderen gebaard. Toch zal ik zeker niet terug gaan naar het ‘7 dagen op 7’-regime en 16 uur per dag. Dat wil ik niet meer. Maar er zitten wel wat projecten in de pijplijn, al kan ik daar nog niet veel over kwijt. Acteren? Dat staat voorlopig niet op de planning. Ik heb zoveel gedraaid dat het wel goed is om even niet op een set te staan. Maar als er een mooi project op mijn pad komt, zal ik daar zeker over nadenken.”


‘Paradijs zoekt Personeel’: vanaf 22 februari op dinsdag en donderdag om 20.35 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier