Nieuw bij TLC: drie programma’s waar wij naar uitkijken

Vrouwenzender TLC is één van mijn guilty pleasures. En ook in januari heeft TLC héél wat moois in petto. Naar deze drie nieuwe programma’s kijken wij het meest uit!

1. Het wel en wee van transgenderkoppel Louisa en Rosanna

TLC_Louisa&Rosanna_OnzeTransgenderLiefdeIn de komische documentaire ‘Onze Transgender Bruiloft’ maak je kennis met Louisa en Rosanna, een transgender koppel uit Limburg. Louisa werd 30 jaar geleden als Lowieke geboren in een woonwagenkamp in Limburg, maar voelde zich altijd al een meisje. Rosanna is een Limburgs meisje dat zich eerder een jongen voelt. Ze houdt van voetballen, crossfietsen en volgde een technische opleiding. Vijftien jaar geleden leerden ze elkaar kennen en ze zijn sindsdien een gelukkig koppel. In deze documentaire – er volgt ook een serie ‘Louisa & Rosanna, onze transgender liefde’ – volg je de voorbereidingen naar hun opmerkelijke huwelijk. Ze kijken ook terug op hun moeilijke jeugd.

Louisa & Rosanna, ‘Onze Transgender Bruiloft’ is te zien op donderdag 28 januari om 22u.
‘Onze Transgender Liefde’ is te zien van donderdag 4 tot en met 25 februari om 22u.

2. Bruidjes op bestelling

Jodie Marsh.
Jodie Marsh.

Nog een opmerkelijke TLC Documentaire: Jodie Marsh On… Mail Order Brides. Jawel, postorderbruidjes. In 2007 maakte ex-glamour model Jodie Marsh een controversiële tv-serie waarin ze op zoek ging naar een man met wie ze uiteindelijk (voor eventjes) trouwde. Nu onderzoekt ze hoe het er werkelijk aan toe gaat tijdens het zoeken van een partner op bestelling. Zijn postorderbruiden de oplossing voor mannen die in eigen land niet aan een vrouw geraken? Jodie trekt ook zelf met een bus vol mannen op ‘wife finding’-expeditie naar Oekraïne. Er komen ook koppels aan het woord die elkaar ooit via postorder gevonden hebben. Maar de positieve verhalen blijken eerder zeldzaam te zijn…

Jodie Marsh On… Mail Order Brides op maandag 11 januari om 22u.

3. Papa wordt mama in ‘Becoming Us’

Het leven van de 16-jarige Ben wordt serieus op stelten gezet. De jongen woont in de buurt van Chicago, is gepassioneerd door fotografie, heeft een leuke vriendin en heeft altijd gelukkig samengewoond met z’n ouders Charlie en Suzy. Tot z’n ouders plots willen scheiden en papa op de koop toe een vrouw wil worden. Wat doet zo’n nieuws met het leven van een 16-jarige? Hoe gaat hij om met zijn nieuwe ‘mama’? Gelukkig vindt hij steun bij zijn vriendin Danielle, die toevallig ook een vader heeft die transgender is. Je volgt het verhaal in de ogen van Ben, maar je krijgt ook de emotionele en lichamelijke strijd van zijn vader te zien en zijn transformatie tot ‘Carly’.

 

Becoming Us, van donderdag 7 januari tot en met donderdag 10 maart om 21u.

 

… nog nieuw op TLC

Heel wat nieuwigheden in januari, maar ook enkele vaste waarden krijgen een vervolg. Een Say Yes To The Dress-marathon mag natuurlijk ook niet ontbreken!

* Say Yes To The Dress: Canada. Tot en met maandag 1 februari elke werkdag om 19u20.
* Coach Charming:
Tot en met woensdag 27 januari om 21u.
* Long Island Medium (in Florida):
van zondag 31 januari tot en met zondag 10 april om 21u.

Info via de website www.tlc.be

 

(foto’s TLC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier