Overheerlijk en eenvoudig: zo maak je met Nutella gevulde wafels

Na de opgevulde pannenkoeken met Nutella (hier lees je er alles over) is het tijd om eens een ander receptje uit te proberen met de goddelijke hazelnootpasta. Maak kennis met opgevulde wafels met Nutella. Yum! En hoe je ’t doet? Wederom héél eenvoudig!

Wafeldeeg is meestal erg vloeibaar, wat het bijzonder moeilijk maakt om je deeg op te vullen. Het trucje is om koekjesdeeg te gebruiken voor je beslag. Wie geen zin heeft om koekjesdeeg te maken, kan het ook kant en klaar in de supermarkt kopen. Belangrijk is dat je het deeg voor gebruik in de koelkast stopt, zodat het extra hard is.

STAP 1

Verwarm je wafelijzer op de middelste stand.

STAP 2

Rol je koekjesdeeg tot één lange worstvorm. Snijd het deeg in dikke schijven. Daarna snijd je elke schijf nogmaals door, maar zorg dat het deeg onderaan niet helemaal doormidden gesneden is.

STAP 3

Doe een lepel Nutella in het midden van je schijfje deeg en vouw dicht. Druk de randjes voorzichtig aan.

STAP 4

Bak je wafel gedurende 2 à 3 minuten tot het deeg mooi goudbruin is.

STAP 5 (optioneel)

Besprenkel je wafel met karamelsiroop.

Smakelijk!

LEES OOK: Makkelijk: de lekkerste manier om pannenkoeken op te vullen met Nutella

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier