Zondagse kost: Ovenschotel van bloemkool met eitjes en hesp
25-11-2018, 01:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt An (43) uit Putte haar favoriet voor: Ovenschotel van bloemkool met eitjes en hesp. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen
6 eieren, 1 grote bloemkool, 30 g boter, 40 g bloem, 500 ml melk, 200 g gemalen kaas, 300 g gekookte ham, nootmuskaat, peper en zout
Bereiding
- Kook de eieren hard (+- 8 minuten).
- Snij de bloemkool in roosjes.
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water.
- Giet de bloemkoolroosjes af en zet opzij.
- Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur.
- Voeg de bloem toe en roer goed.
- Schenk er al roerend de melk bij.
- Blijf roeren tot je een gladde bechamelsaus krijgt.
- Doe de helft van de kaas bij de saus.
- Roer tot de kaas volledig gesmolten is.
- Proef en kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snij de gekookte eieren en de ham in stukjes.
- Doe de bloemkoolroosjes, de ham en de eieren in een ingevette ovenschaal.
- Schenk er de kaassaus over en werk af met de rest van de kaas.
- Zet de ovenschotel in de hete oven. Zodra de kaas een goudbruin korstje heeft, is het klaar.
- Tip: Serveer met aardappelpuree of verwerk 400 g gekookte penne in de schotel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier