Deze DIY’s maken van jouw paasbrunch een echt kinderfestijn

We zijn allemaal gek op Pasen. Kinderen waarschijnlijk nog het meest. Paaseieren rapen en daarna allemaal opeten of dingen knutselen om de kamer mee te versieren. Het is een echt feest. En hoe kan je dat nu beter vieren dan met een lekkere paasbrunch die voor jou en je kind heel wat leuks in petto heeft?

1. Ontbijt paaseieren

Niks zo lekker als een vers gekookt eitje op tafel. Maar omdat het Pasen is, maken we ze net iets anders dan gewoonlijk.

Zo doe je het:
Kook enkele eitjes en snij ze doormidden. Haal er de eigelen uit en doe ze in een kommetje. De eiwitten leg je in een glas met water en eetbare kleurstof, net zolang tot ze een mooi kleurtje hebben. Daarna plet je de eigelen met een beetje mayonaise en paprikapoeder. Vul de eiwitten terug op en klaar!
Bron foto.

2. Aardbeien verkleed als wortel

Sweet Easter Treats: Chocolate Covered Carrot Strawberries for Easter..adorable and yummy! #DIY #Easter:

Zo doe je het:
Je smelt wat witte chocolade (het moet wit zijn om hem oranje te kunnen maken) en daar doe je oranje eetbare kleurstof bij. Daarna dop je aardbei volledig in de chocolade en dat laat je hard worden. Het steeltje blijft er natuurlijk aan. Als afwerking kan je met een vork of een lepel nog enkele strepen trekken met de chocolade.
Bron foto.

3. Mini sandwiches

Adorable Easter Cucumber Sandwiches - And other easter ideas:

Zo doe je het:
Steek met enkele vormpjes figuurtjes uit het brood. Het liefst in de vorm van een paasei of een konijn natuurlijk. Leg daarna je favoriete beleg tussen je boterham en je kan beginnen smullen.
Bron foto.

4. Een boeket wortels

Carrot Napkin Utensils - DIY bushel of carrots for Easter utensils! Green utensils wrapped in an orange napkin to look like carrots.:

Een paasbrunch moet niet alleen lekker zijn. Het moet er ook leuk uitzien. Begin daarom bij het bestek. Laat de saaie vorken en messen maar achterwege en kies voor een leuk wortelboeket.

Zo doe je het:
Je gaat op zoek naar oranje servetten en groen (plastic) bestek. Zorg dat alles stevig vast zit en maak er boeket van. Meer moet het soms niet zijn.
Bron foto.

5. Vul je vaas met lekkers

M&M’s, marshmallows in de vorm van konijntjes of de geschilderde eieren van je kind. Stop ze allemaal in een vaas en zet daar je bloemen in. Het geeft meteen een heel leuk zicht.
Bron foto.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier