Zondagse kost: Pasta al Limone
Elke editie zetten we een lezer en zijn of haar favoriete zondagse kost in de kijker. Vandaag: Pasta al Limone van Elizio Masson (16) en Arnaud Münster (17). Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.
Dit heb je nodig (voor 2 personen)
250 g lintpasta (linguine/spaghetti/…)
35 g boter
150 ml gevogelte- of visbouillon
zeste van 1/2 citroen (onbehandeld)
sap van 1 citroen
30 g kappertjes
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
Peper van de molen
Handvol verse peterselie, fijngehakt
Zo maak je het
Breng een grote pan gezouten water aan de kook
Kook hierin de pasta al dente
Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht
Smelt de boter in een ruime pan
Voeg de bouillon, zeste van citroen, het citroensap en de kappertjes toe
Roer tot alles goed vermengd is
Kruid met peper van de molen
Schep de pasta en een lepeltje kookvocht door de saus
Laat nog een minuutjes sudderen
Werk af met verse peterselie, Parmezaanse kaas en een draai peper van de molen
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier