Zondagse kost: Pasta al Limone

Elke editie zetten we een lezer en zijn of haar favoriete zondagse kost in de kijker. Vandaag: Pasta al Limone van Elizio Masson (16) en Arnaud Münster (17). Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

250 g lintpasta (linguine/spaghetti/…)

35 g boter

150 ml gevogelte- of visbouillon

zeste van 1/2 citroen (onbehandeld)

sap van 1 citroen

30 g kappertjes

25 g Parmezaanse kaas, geraspt

Peper van de molen

Handvol verse peterselie, fijngehakt

Zo maak je het

Breng een grote pan gezouten water aan de kook

Kook hierin de pasta al dente

Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht

Smelt de boter in een ruime pan

Voeg de bouillon, zeste van citroen, het citroensap en de kappertjes toe

Roer tot alles goed vermengd is

Kruid met peper van de molen

Schep de pasta en een lepeltje kookvocht door de saus

Laat nog een minuutjes sudderen

Werk af met verse peterselie, Parmezaanse kaas en een draai peper van de molen

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier