Zondagse Kost: Pasta tonijn
21-10-2018, 01:00
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Jonny (45) uit Mol zijn favoriet voor: Pasta tonijn. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Ingrediënten voor 4 personen
1 rode ui, 1 teentje look, scheutje olijfolie, 1 tl kaneel, 2 blikken van 400 g gepelde tomaten, 300 g tonijn in eigen nat (blik), chilivlokken (of poeder) naar smaak, 500 g penne, 10-tal blaadjes verse basilicum, 2 el kappertjes, peper en zout, geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Snipper de ui en de look fijn.
- Verhit de olijfolie in de pan.
- Stoof de ui en de look samen met de kaneel, tot de ui glazig is.
- Voeg de tomaten en de tonijn toe.
- Kruid met peper, zout en chilivlokken.
- Laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen.
- Kook ondertussen de penne al dente in gezouten water.
- Bewaar wat van het kookvocht.
- Voeg de pasta samen met de grof gesnipperde basilicumblaadjes en de kappertjes toe aan de tomaten-tonijnsaus.
- Roer alles goed om.
- Proef en kruid bij met peper en zout, voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
- Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier