Helft van de Belgen heeft geen idee hoe de planeet te vergroenen: hier zijn 3 tips

De helft van de Belgen beseft dat de planeet meer groen nodig heeft, maar heeft zelf geen idee hoe dat voor elkaar te krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox in opdracht van Innocent. Ongeveer 6 op de 10 geeft aan meer informatie te willen krijgen over hoe je zelf je omgeving wat groener kan maken. Hierbij dus enkele tips om je omgeving wat te vergroenen en op te fleuren!

 

De Grote Vergroening is een initiatief vanuit Innocent waarbij het drankenmerk wereldwijde en lokale herbebossings- en boomgaardprojecten zullen ondersteunen om te zorgen voor een gezondere planeet. Hier zijn een aantal makkelijke tips en tricks voor het vergroenen van je eigen omgeving zodat de drempel lager ligt. “Kleine stapjes maken een grote impact” aldus Margaux Codron, Innocent Junior Brand Manager Belux.

  1. Woon je in de stad en heb je bijna geen plaats? Je kan al een klein tuintje maken met een plantenbak aan je balkon of op je vensterbank. Of vraag misschien aan je huisbaas of je een tuintje mag aanleggen op je dak. Je begint met vierkante bakken van ongeveer 1m en plant bloemen die niet veel water nodig hebben.
  2. Draai het deksel van je vuilnisbak om! Laat het vollopen met regen en je hebt een geïmproviseerde vijver in je tuin. Er zullen verschillende soorten vogels rondhangen en micro-organismen in gedijen, waardoor je de biodiversiteit in je eigen omgeving helpt. Zo maak je je eigen plekje natuur sterker voor de opname van CO2.
  3. Heb je geen tuin of klein plekje om buiten groen te zetten? Niet erg, want je kan binnenshuis ook al veel CO2 opvangen. Koop de plant ‘Maranta Leuconeura’. Deze plant absorbeert tot bijna 14% CO2 binnenshuis. En hij ziet er ook heel mooi uit!

Nog meer tips? Laat het ons weten!

Meer info over de campagne vind je op innocentdrinks.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier