Kom shoppen in Quartier Bleu: dé hotspot van Hasselt

Quartier Bleu, da’s het nieuwe hippe stadskwartier aan de Hasseltse jachthaven. Gezellig kuieren op de winkelboulevard en genieten op één van de terrasjes aan het water: kom en ontdek de nieuwste hotspot van Hasselt.

 

Quartier Bleu sluit naadloos aan bij het Hasseltse stadscentrum, op slechts een uurtje rijden van Brusel en Antwerpen. Hasselt is tegelijk een historische stad, een shoppingstad en ook een horecastad. En die sterke punten worden in Quartier Bleu alleen maar versterkt. Quartier Bleu is een plek waar mensen kunnen samenkomen, shoppen en eens lekker gaan eten. Kortom, een ontmoetingsplek voor iedereen in een uiterst gezellige en warme buurt.

Shoppen

Quartier Bleu biedt heel wat flagshipstores en unieke winkelconcepten met een mix van sterke merken en lokale shops. Dit zorgt voor een unieke shopervaring aan het water. Je ontdekt hier heel wat aantrekkelijke en must-visit winkels: Fnac, JUTTU, JBC K’dee, Coolbleu … uniek in Hasselt én in Limburg. Daarnaast droom je weg in speelgoedwinkel DreamLand, geniet je van lokale shops, leuke pop-up concepten én kan je er ook voor je dagdagelijkse boodschappen terecht bij Delhaize.

 

Parkeren

Parkeren doe je in parking Blauwe Boulevard aan het goedkoopste tarief van Hasselt (1,50 euro per uur of 10 euro per dag). De parking is vlot bereikbaar, via de vernieuwde afritten van de Herkenrodesingel bereik je makkelijk de in- en uitrit op de Gelatineboulevard. Bovendien vermijd je het drukke stadsverkeer. Deze ruimte parking telt 3 niveaus, met maar liefst 1.800 parkeerplaatsen. Roltrappen en liften brengen je naar de horecakade en winkelboulevard in Quartier Bleu, en dit alles op een steenworp van de Grote Markt van Hasselt. Ook met de trein en de aansluitende boulevardpendel (om de tien minuten) is de site goed te bereiken.

Eten en drinken

Op restaurant aan het water of take-away om leuk te picknicken? Quartier Bleu has it all en zorgt voor gezellig tafelen aan het water waardoor je een permanent vakantiegevoel krijgt op een van de vele terrassen.

Quartier Bleu en Hasselt zijn geopend elke eerste zondag van de maand, minstens van 13 tot 17 uur. De openingsuren van de individuele winkels kunnen afwijken. Onder andere Delhaize en Coolblue hanteren ruimere openingsuren en zijn elke zondag geopend.

Quartier Bleu • Gelatineboulevard 6 • 3500 Hasselt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier