De favoriete appeltaart van Brigitta en Cindy

Onze culi-experte Amylia De Schepper www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week: de populaire taart van Brigitta (65) uit Lokeren & Cindy (47) uit Brakel-Els. De onlinehype van het moment!

Wie regelmatig op Facebook scrolt weet dat er heel wat online kookgroepen bestaan, waar mensen elkaar dagelijks inspireren met het lekkers dat ze klaarmaken. Wie dat de afgelopen dagen deed kwam deze populaire taart mogelijks al tegen. De favoriete appeltaart van Brigitta en Cindy is namelijk een echte hit! Cindy: “Ongelooflijk, ik had zelf nooit verwacht dat onze appeltaart zo’n succes zou hebben. Het is zo leuk dat er zo veel mensen aan het bakken gaan!”

“Voor deze taart heb je maar een paar ingrediënten nodig”

Brigitte deelde het originele recept, en Cindy deed enkele kleine aanpassingen … en zo kwam dit lekkere recept tot stand! “De taart is ontzettend eenvoudig en ook echt snel klaar”, vertelt Brigitta trots. “Bovendien,” vult Cindy aan, “heb je maar een paar ingrediënten nodig, die de meeste mensen zelfs standaard in huis hebben.” Benieuwd of ook jullie deze taart kunnen smaken!”

Dit heb je nodig

• 1 vel bladerdeeg

• 3 appels

• 80 g bloemsuiker

• 2 zakjes vanillesuiker

• 2 el vanillepudding poeder

• 250 ml room

• 2 eieren

• 3 el abrikozenconfituur

Zo maak je het

• Verwarm je oven voor op 175°C

• Schik het bladerdeeg in een ingevette bakvorm

• Prik er met een vork gaatjes in

• Schil de appels en verwijder het klokhuis

• Snij ze in dunne plakjes

• Schik de appelplakjes op het bladerdeeg

• Meng in een kom de bloemsuiker, de vanillesuiker, het vanillepuddingpoeder, de room en de eieren tot een glad mengsel

• Giet dit mengsel in de bodem

• Bak 45 minuten in je voorverwarmde oven

• Haal de taart uit de oven

• Meng 3 el abrikozenconfituur met 1 el warm water

• Bestrijk hiermee de appeltaart

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier