Aspergecannelloni met gedroogde ham
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – deelt deze maand enkele favoriete zelfgemaakte gerechtjes voor aan de feestdis. Vandaag serveren we een heerlijk voorgerecht: aspergecannelloni met gedroogde ham.
Een smaakvol voorgerecht dat je perfect op voorhand kan klaarmaken. Haal de aspergecannelloni al tijdens het aperitief uit de koelkast, zodat de schotel op kamertemperatuur is wanneer je hem in de voorverwarmde oven plaatst. Ideaal wanneer je volop mee wil genieten van de gezellige babbels aan tafel.
Good to know: de vegetarische versie, zonder de gedroogde ham, smaakt ook overheerlijk.
Dit heb je nodig (4 personen)
Cannelloni
4 lasagnevellen
12 groene asperges
4 plakjes gedroogde ham. Tip voor net dat extraatje: Kies voor gedroogde ham met truffel
peper en zout
40 g Parmezaanse kaas
verse peterselie
Voor de bechamelsaus
30 g boter
30 g vloeiende bloem
300 ml melk
peper en zout
geraspte nootmuskaat
vers citroensap naar smaak
extra: ovenschotel
Zo maak je het
Kook de lasagnevellen al dente in gezouten water
Giet af en schik de vellen op een keukenhanddoek
Spoel de groene asperges en snij het houterige uiteinde af
Kook de asperges 5 minuten in gezouten water, tot ze nog net niet gaar zijn
Verwarm je oven voor op 180°C, maak ondertussen de saus
Smelt de boter in een sauspan of een pan met dikke bodem
Voeg de bloem toe en laat gedurende +- 2 minuten sudderen
Roer voortdurend met een garde en zorg ervoor dat de roux niet bruin kleurt
Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de melk toe, blijf roeren om te voorkomen dat er klontertjes ontstaan
Zet de pan op een laag vuur zodra alle melk goed is opgenomen
Kook de saus al roerend, tot het mengsel de consistentie heeft van dikke room
Breng op smaak met peper, zout, geraspte nootmuskaat en citroensap
Schep een dun laagje saus in een ovenschotel
Neem een lasagnevel en schik de gedroogde ham er op
Leg drie asperges op de ham
Rol het lasagnevel op en schik de cannelloni in de ovenschotel
Herhaal met de rest van de lasagnevellen
Giet de rest van de bechamelsaus over de aspergecannelloni
Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas over de saus
Bak 15 à 20 minuten in je voorverwarmde oven
Werk af met verse peterselie
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier