Zondagse kost: Chocomousse van Oma Boek

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week: de chocomousse van Oma Boek, Brigitta (81) uit Brugge.

 

 

Vandaag serveren we jullie een echt familierecept, dat werd ingestuurd door de fiere kleindochter van Brigitta, Emilie: “Het recept van deze heerlijke chocomousse gaat al generaties mee. Ik leerde het maken van mijn lieve Oma Boek. Het is een klassieker op familiefeesten waar iedereen elke keer naar uitkijkt!”

“Vandaag willen we Oma Boek verrassen”, vertelt Emilie met een grote glimlach. “Ze verdient het om, samen met de lekkerste chocomousse van de wereld, in de kijker te staan. En een ideaal moment om haar vanwege alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen te laten weten dat we haar super graag zien!”

Dit heb je nodig (voor 6 personen)

220 g pure chocolade

2 el koffie

30 g melkerijboter

7 eiwitten

3 eierdooiers

1 el suiker

Zo maak je het

Doe de chocolade met de koffie en de boter in een kom

Smelt au-bain-marie of in de microgolfoven

Klop de eiwitten stijf met de suiker

Roer de eidooiers los

Roer ze onder het chocolademengsel

Spatel het opgeklopte eiwit luchtig onder het chocolade mengsel

Laat opstijven in de koelkast

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier