Courgette tarte tatin
Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week de courgette tarte tatin van Delphine uit Piemonte.
Vier jaar geleden verhuisde Delphine met haar gezin naar Italië. Ondertussen is Italië echt haar thuis en geniet ze van de mooie momenten en het heerlijke eten met haar knappe gezin. “Lekker eten is echt mijn passie. In Piemonte werd die passie ook mijn job, en werk ik als privéchef voor vakantiehuizen”, vertelt Delphine enthousiast. “De Italiaanse keuken is ook echt overheerlijk. Eenvoudig maar met zo veel smaak! Al zijn er toch enkele dingen die ik hier mis… kinnekessuiker en frietjes van de frituur bijvoorbeeld.”
“Zonder al te veel ingrediënten én voorbereiding tover je deze echte smaakbom op tafel”
Vandaag serveert Delphine ons haar courgette tarte tatin. Delphine: “Dit eenvoudige gerecht zal jou én ook je gasten zeker en vast verrassen. Zonder al te veel ingrediënten én zonder al te veel voorbereiding tover je deze echte smaakbom op tafel. Een brunch- of lunchgerecht dat je echt eens moet proberen. Buon appetito!”
Dit heb je nodig
(lunch voor 4 personen)
2 courgettes
1 ui
1 tl olijfolie
1 tl balsamicoazijn
1 el honing
1 rol bladerdeeg
3 el pesto*
1 bol burrata
verse basilicum
*Heerlijk met verse pistachepesto, maar kan ook met andere groene pesto!
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180°C
Snij de courgettes in plakjes en de ui in dunne ringen
Bekleed een taartvorm (24 cm) met bakpapier
Besprenkel de taartbodem met olijfolie, balsamicoazijn en honing
Schik de plakjes courgette in cirkelvorm op de bodem
Verdeel de uiringen over de courgettes
Besmeer het bladerdeeg met de pesto
Leg het bladerdeeg, met de pestokant naar beneden, op de courgettes
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg
Bak 30 minuten in je voorverwarmde oven
Zet een bord op de bakvorm en draai het geheel om
Werk de courgette tarte tatin af met burrata en verse basilicum
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier