Courgette tarte tatin

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week de courgette tarte tatin van Delphine uit Piemonte.

Vier jaar geleden verhuisde Delphine met haar gezin naar Italië. Ondertussen is Italië echt haar thuis en geniet ze van de mooie momenten en het heerlijke eten met haar knappe gezin. “Lekker eten is echt mijn passie. In Piemonte werd die passie ook mijn job, en werk ik als privéchef voor vakantiehuizen”, vertelt Delphine enthousiast. “De Italiaanse keuken is ook echt overheerlijk. Eenvoudig maar met zo veel smaak! Al zijn er toch enkele dingen die ik hier mis… kinnekessuiker en frietjes van de frituur bijvoorbeeld.”

“Zonder al te veel ingrediënten én voorbereiding tover je deze echte smaakbom op tafel”

Vandaag serveert Delphine ons haar courgette tarte tatin. Delphine: “Dit eenvoudige gerecht zal jou én ook je gasten zeker en vast verrassen. Zonder al te veel ingrediënten én zonder al te veel voorbereiding tover je deze echte smaakbom op tafel. Een brunch- of lunchgerecht dat je echt eens moet proberen. Buon appetito!”

Dit heb je nodig

(lunch voor 4 personen)

2 courgettes

1 ui

1 tl olijfolie

1 tl balsamicoazijn

1 el honing

1 rol bladerdeeg

3 el pesto*

1 bol burrata

verse basilicum

*Heerlijk met verse pistachepesto, maar kan ook met andere groene pesto!

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180°C

Snij de courgettes in plakjes en de ui in dunne ringen

Bekleed een taartvorm (24 cm) met bakpapier

Besprenkel de taartbodem met olijfolie, balsamicoazijn en honing

Schik de plakjes courgette in cirkelvorm op de bodem

Verdeel de uiringen over de courgettes

Besmeer het bladerdeeg met de pesto

Leg het bladerdeeg, met de pestokant naar beneden, op de courgettes

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg

Bak 30 minuten in je voorverwarmde oven

Zet een bord op de bakvorm en draai het geheel om

Werk de courgette tarte tatin af met burrata en verse basilicum

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier