Crumbletaart met appel en blauwe bessen
Normaal zit een crumble vol met suikers en vetten. Onze Fit & Gezond-experte Claudia Van Avermaet maakte een gezonde variant met zo weinig mogelijk suikers, maar toch met de heerlijk warme, zoete smaak van appel. De blauwe bessen zorgen voor een extra touch in je mond.
Dit heb je nodig
3 appels
150 g blauwe bessen
1 eetlepel honing
200 g havermout
200 g amandelmeel
1 eetlepel bakpoeder
snufje zout
6 eetlepels kokosolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels in stukjes en meng ze samen met de blauwe bessen en de honing in een kom. Laat even staan. Meng de havermout, het amandelmeel, het bakpoeder en een snufje zout in een andere kom. Doe er de gesmolten kokosolie bij en kneed tot een kruimelig deeg. Neem een rechthoekige bakvorm. Doe er drie vierde van het amandel-havermoutmengsel in en duw goed aan met de achterkant van een lepel. Giet er dan het peer-bessenmengsel over. Verdeel goed over de bakvorm. Strooi er de rest van het amandel-havermoutdeeg over. Dit mag een crumblestructuur hebben. Wil je het extra crunchy? Strooi er dan nog een handvol gebroken walnoten over. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C.
Extra tips:
Heerlijk met kokosroom of een bolletje zelfgemaakt vanille-ijs.
Je kunt de blauwe bessen ook weglaten, vervang ze door twee extra appels.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier