Heerlijke zondagse kost: Fiskesuppe (Noorse vissoep)
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we op de laatste dag van de week allemaal graag wat extra genieten. Vandaag: Céline (29) uit Oslo dit met dit gerecht haar mama in de bloemetjes wil zetten. “Liefste mama… Als ‘mother cluck’ haar ‘chicklet’ niet kan bezoeken, dan bezoekt de ‘chicklet’ haar toch zo aan de ontbijttafel! Ik mis je.”
Dit heb je nodig (hoofdgerecht, 4 personen)
1 ui
2 teentjes look
1 prei
2 wortelen
1 venkel
200 g knolselder
150 ml witte wijn
700 ml visbouillon
100 ml room
100 g boter + extra
500 g vis, in hapklare stukken
150 g garnalen
handvol verse kruiden (peterselie, basilicum, bieslook)
peper en zout
chilipoeder (optioneel)
Zo maak je het
Snipper ui en look
Snij de prei in ringen en de rest van de groenten in reepjes
Stoof de ui en look aan in een beetje boter
Blus met de wijn en laat enkele minuten inkoken
Voeg de visbouillon en de groenten toe en laat 10 minuten zachtjes koken
Breng ondertussen in een apart pannetje de room aan de kook
Zet het vuur zachter en voeg de boter in blokjes toe, laat smelten
Roer het roommengsel door de groenten
Voeg de stukken vis toe
Tip: als je de soep wil indikken, wentel dan de vis in maïzena voor je deze toevoegt
Laat nog enkele minuten pruttelen tot de vis gaar is
Proef en kruid bij met peper, zout en chilipoeder
Werk de soep af met de garnalen en verse kruiden
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier