Zondagse kost: gevulde puntpaprika met quinoa
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag deelt Alisée (24) uit Evergem haar favoriete receptje: gevulde puntpaprika met quinoa.
Lezeres Alisée steekt haar liefde voor koken niet onder stoelen of banken. “Ik praat heel veel over eten, probeer regelmatig nieuwe gerechten uit… ik droom er zelfs over”, lacht ze. Het liefst legt ze vrienden en familie in de watten met haar creaties. Alisée: “Die gastvrijheid heb ik zeker en vast van mijn ouders mee gekregen. Iedereen was bij ons thuis altijd welkom, en er was altijd meer dan voldoende eten zodat onverwacht bezoek mee zou kunnen aanschuiven… misschien ook daarom dat ik zelf altijd te veel klaarmaak?”
“Ik ben super blij dat ik vandaag één van mijn lievelingsrecepten mag delen met de lezers van De Zondag”, vertelt Alisée enthousiast. “Deze gevulde puntpaprika serveer ik het liefst als bijgerecht bij huisgemaakte köfte, vergezeld van een fetasalade. Ook bij een gezellige BBQ is dit een echte winner. En vergezeld van frisse salade (en eventueel wat feta of geitenkaas) kan het ook perfect als volledige maaltijd.”
Dit heb je nodig (bijgerecht voor 4 personen)
180 g quinoa
400 ml groentebouillon
2 puntpaprika’s
1 sjalot
1 teentje look
1 wortel
½ courgette
1 gele paprika
6 el tomatensaus
handvol verse kruiden (peterselie, basilicum, …)
peper en zout
olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven op 200°C
Kook de quinoa gaar in groentebouillon, zoals aangegeven op de verpakking
Snij de paprika’s overlangs in 2
Verwijder de zaadjes en leg de 4 helften in een ovenschaal.
Snipper de sjalot en look fijn
Snij wortel, courgette en paprika in kleine blokjes
Stoof de ui, look en de groenteblokjes aan in olijfolie
Voeg de tomatensaus toe en laat nog enkele minuten pruttelen
Schep nu de groenten bij de quinoa
Voeg de verse kruiden toe
Proef en kruid bij met peper en zout
Vul de paprika’s met de quinoamengeling
Besprenkel met olijfolie
Gaar de gevulde puntpaprika’s 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier