Het feestmenu van De Zondag: goulash van everzwijn

Dit heb je nodig

(hoofdgerecht voor 4 personen)

50 g bloem

1 kg everzwijnvlees van de bout, in stukken

3 el olie

100 g spek, in blokjes

2 uien

3 tenen look

1 rode paprika

150 g champignons

70 g tomatenconcentraat

700 ml wild fond

150 ml rode wijn

3 takjes tijm

2 laurierblaadjes

1 tl paprikapoeder

peper en zout

handvol verse peterselie

extra: een grote stoofpot die in de oven mag

Serveertip: Heerlijk met kroketjes, prinsessenbonen en/of geroosterde groenten

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180°C

Meng de bloem met peper en zout

Haal het vlees door de bloem

Verhit de olie in je stoofpot en bak het vlees rondom bruin

Haal het vlees uit de stoofpot en zet opzij

Bak het spek krokant in de stoofpot

Snipper de ui en look fijn, voeg bij het spek

Snij de paprika in kleine blokjes en de champignons in partjes en voeg toe

Doe het vlees terug in de stoofpot bij de groenten

Voeg het tomatenconcentraat toe

Giet de rode wijn en de wildfond bij het vlees

Breng zachtjes aan de kook

Kruid met tijm, laurier en paprikapoeder

Zet een deksel op de stoofpot en laat minstens 2 uur garen in de voorverwarmde oven

Serveer met fijngehakte verse peterselie

Dit gerecht is klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier