Het feestmenu van De Zondag: het hapje, zalmrolletjes

Voor het feestmenu baseert onze huischef Amylia van www.cookameal.be zich op een receptenboek uit 1981 dat ze op de rommelmarkt vond. Het partyboek bevat tips en recepten die ondertussen toch al wel een tikkeltje verouderd zijn … een leuke uitdaging dus om ze een leuke moderne twist te geven.

“Een feestelijke avond begint met hapjes … veel hapjes!”

We starten het party-menu met een eenvoudig hapje, eentje dat je ook vooraf kan bereiden: zalmrolletjes. Een ideale toevoeging aan een schotel met dips en ovenhapjes. Want geef toe, een feestelijke avond begint met hapjes … veel hapjes!

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 125 ml zure room

• 125 ml platte kaas

• 50 g zwarte olijven

• sap van ½ citroen

• 250 g gerookte zalm

• peper en zout

Zo maak je het

• Meng de zure room met de platte kaas en het citroensap

• Hak de zwarte olijven fijn

• Voeg de fijngehakte olijven toe

• Kruid met peper en zout

• Schik de sneetjes gerookte zalm overlappend op een vel plasticfolie

• Bestrijk met de kaasmengeling en rol strak op

• Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast

• Snij de zalmrol in plakjes

Volgen nog in De Zondag: 8/12, voorgerecht (miso pompoensap), 15/12, hoofdgerecht (traag gegaard rundvlees met kersen), 22/12 dessert (cointreau flan), 29/12 extra dessert (hazelnootwafels)

Een aflevering gemist? Ontdek de recepten op www.dezondag.be/recepten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier