Voor als het broeierig warm is: dit zijn de hotste zomerbars in en rond Gent

De zon die schijnt en temperaturen die uit het dak gaan. Dan denken wij: hoog tijd voor een terrasje en/of een sfeervolle zomerbar. Bij voorkeur in een leuke stad, zoals Gent bijvoorbeeld. Met dit lijstje zet je de zomer op de juiste manier in. Kom maar op met die klinkende glazen!

De vaste waarden

Parkkaffee

Het Parkkaffee, de oudste zomerbar van België opent dit jaar opnieuw zijn deuren. De grote vijver, de eeuwenoude bomen, de idyllische dranktentjes en het openlucht woonwagenmuseum maken van het Parkkaffee een zuiders vakantieoord in de stad. In de gerestaureerde woonwagens kan je het kruim van de Belgische spirituele wereld ontmoeten. Allen zitten zij te popelen om jouw toekomst te voorspellen. Er zijn magiërs die jouw handen of tenen lezen. Er staan Kristallen bollen en je kan er tarotkaarten raadplegen. Er is een Magisch Theater waar je terecht kan voor een betoverende close-up goochelshow in samenwerking met House of Mysteries, en een Magic School waar jij zelf de kneepjes van het vak leert.

Natuurlijk kan je hier ook simpelweg ontspannen met een hapje en een drankje aan de rand van de vijver. Vanaf 14u worden drankjes, cocktails en tapas geserveerd. Vanaf 18u kan je bij Nannini en Mangetour terecht voor onder meer verse pizza’s. ’s Avonds worden de kampvuren aangestoken en hult het park zich in een Bohémien sfeer. Het Parkkaffee kan je vinden in de Groenestaakstraat 37, in Mariakerke van 1 juli tot 31 augustus 2022, van 14u tot 23u30.

meer info op parkkaffee.be

Foto: Parkkaffee

Kiosko

Breng de vakantie door in je eigen stad bij Kiosko, de zomerbar van restaurant Per Bacco. De bar brengt de Italiaanse charme naar de binnenstad. Je kan er terecht voor verfrissende aperitivi terwijl je vanuit je strandzetel geniet van Italiaanse liederen en hapjes. Er zijn geen openingsuren. Het zaakje aan het oude sluishuisje bij de Hagelandkaai gaat enkel open wanneer de zon schijnt.

meer info: perbacco.be/kiosko

Foto: Kiosko

Bar Bricolage

Bar Bricolage is de bar van de Chinastraat. Jouw groene oase in de Gentse stadswildernis, verstopt tussen de dokken en het industrieterrein. Een eigenzinnige plek met een decor van originele bouwwerken uit gerecupereerd materiaal, gemaakt in de eigen makerspaces. Een idyllische tuin waar bezoekers van alle leeftijden kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van drankjes, live muziek, pizza, workshops, markten, dansavonden, expo’s en een mooie zonsondergang. Bar Bricolage ligt in de Chinastraat 1 in Gent en is nog open to 17 september.

meer info: bar-bricolage.be

Foto: Isaac Ponseele

Verlengd wegens succes

De schuur

De Schuur is een zomerbar met een liefde voor muziek. Deze pop-up zomerbar is ondertussen toe aan de derde editie en verwent bezoekers ook dit jaar met een streepje muziek bij een hapje en een drankje. Je kan hier elke zaterdag van 17u-19u terecht voor een live concert. De schuur kan je vinden in de Zandloperstraat 259 in Mariakerke. De zomerbar kan je nog tot 18 september bezoeken.

meer info: deschuur.gent

Foto: Jan De Proost

De Flesjesfabriek

De FlesjesFabriek staat gekend als dé gratis zomerbar van Ledeberg. Het is een ontmoetingsplek waar sport, cultuur en ontspanning hand in hand gaan. Van live optredens tot spinning, kinderanimatie, markten en yoga. Je kan er petanquen in de zon, lekkere cocktails proeven alsook een ruim assortiment aan bier en top quality finger foods en sharing dishes. De bar ligt op de Loskaai 1 in Gent en is nog open tot 10 juli.

Meer info: facebook.com/DeFlesjesFabriek

Foto: De Flesjesfabriek

Gazon

Gazon is zoveel meer dan een zomerbar! Je kan er terecht voor een dag vol sport, cultuur, ontspanning en lekker eten. Start je ochtend met een yogales en verlekker je nadien aan het gloednieuwe Gazon menu inclusief Gazon burger en gegrilde scampi stick, bereid op de Ofyr BBQ. Speel samen met de kids op een namiddag in de speeltuin of duik de botanische tuin in en ontdek hoe leuk tuinieren is. Je avond afsluiten doe je met een van de talloze evenementen. En die cocktail in je hand? Die maak je zelf af met kruiden geplukt uit de kruidentuin. Gazon Gent kan je in de Warmoezeniersweg 20 in Gent terugvinden en serveert nog hapjes en drankjes tot 29 augustus.

Meer info: gazon-gent.com

Foto: Gazon

Theresia

Theresia zit verstopt achter de poorten van het oude slotklooster in de Theresianenstraat, een zijstraat van Coupure Rechts. Bezoekers kunnen zich in de verborgen tuin tegoed doen aan een hapje en een drankje. Samen met Democrazy worden er ook concerten georganiseerd. Elke zondag kan je bij Theresia terecht voor een heerlijke brunch van Cafetaria en voor intieme concerten en lezingen. Je kan er nog verpozen tot 2 september.

Meer info: facebook.com/theresiagent

Foto: Theresia

Must-visit Nieuwkomers

Apero in a private garden

Apero in a private garden is een gloednieuw Gents ecologisch-sociaal initiatief. Kleine stads- of dorpstuintjes worden dankzij dit initiatief omgetoverd tot aromatische ontmoetingsplekken. Ze zorgen voor biodiversiteit en leven, en verbeteren tegelijk de relatie met je buren, vrienden en familie. De modeltuin in Zwijnaarde is gratis te bezichtigen. Tijdens je bezoek krijg je een heerlijk glas wijn of champagne aangeboden en ook enkele oesters of Belgische kaviaar. Apero in a private garden is nog tot 31 augustus op reservatie open in de Dorpsstraat 11 in Gent.

Meer info: facebook.com/theresiagent

Foto: Apero in a private garden

Sato Skybar

Mr. Sato is het nieuwe Aziatische shared dining concept van het Van der Valk Hotel. De Skybar op de tiende verdieping kijkt uit op de stad en is opgedeeld in twee delen: aan de linkerzijde bevindt zich het restaurant waar je verrassende Aziatische sharing gerechten kan proeven. Aan de rechterkant bevindt zich de cocktailbar waar je kan nippen van heerlijke cocktails en drankjes in een luxueuze Cosmopolitan sfeer. De gezellige bar ligt in Akkerhage 10 in Gent.

Meer info: hotelgent.be/en/culinary/skybar/mr-sato

Foto: Stijn Vanderdeelen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier