Orecchiette met kippengehakt, broccoli en getomateerde roomsaus

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van lezeres Hilke (35) uit Brasschaat.

Hilke is gepassioneerd door lekker en vooral ook gezond eten. Als kersverse mama van Novi Rae en plusmama van twee knappe meiden moet koken vaak ook snel gaan. Hilke: “Broccoli is hier een van de grote favorieten in huis. Ik probeer dus vaak gerechten uit met broccoli om voldoende variatie te voorzien. Deze pasta is een schot in de roos. Voedzaam, smaakvol en snel … en dat laatste is een plus, want na school is steevast de eerste vraag wat we eten.”

“Ik maak deze pasta dikwijls op voorhand klaar”

Op zondag stuurt Hilke haar vriend naar de bakker om nadien samen met het gezin uitgebreid te ontbijten: “Ik kan echt genieten van een uitgebreid ontbijt, een lekkere koffie en al het gezellige getater aan tafel. Als dan ook nog het zonnetje schijnt is de zondag helemaal compleet.”

Tip van Hilke: “Ik maak deze pasta dikwijls op voorhand klaar. Wanneer de kids thuis zijn, warm ik de pasta terug op op het vuur en voeg de gekookte broccoli toe. Ideaal.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 300 g orechiette

• 400 g kippengehakt

• 500 g broccoli

• 1 ui

• 1 teentje

• 50 ml volle room

• 1 l kippenbouillon

• 500 g tomatenpassata

• 1 tl sriracha

• Handvol pijnboompitten

• Peper en zout

• Parmezaanse kaas, naar smaak

Zo maak je het

• Kook de broccoliroosjes gaar

• Snipper de ui en pers de look

• Bak het gehakt met de look en ui in een stoofpan

• Kruid goed met peper en zout

• Giet de kippenbouillon toe en tomatenpassata toe

• Voeg nu ook de orechiette toe

• Kook de pasta al dente in de saus

• Voeg de room toe en de sriracha

• Proef en kruid bij met peper en zout

• Strooi de pijnboompitten er over en serveer met Parmezaanse kaas.

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier