Marokkaans stoofpotje met rundvlees

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een tip van Sophie (39) uit Boom.

Sophie groeide op met de typische Vlaamse kost. Maar dankzij haar Marokkaanse vriend ging er een wereld aan smaken voor haar open. “Ik vind de Marokkaanse keuken echt een ontdekking. Zo veel heerlijke combinaties en kruiden.” Dit kruidige stoofpotje met rundvlees en dus veel kruiden maakte Sophie voor het eerst om haar vriend te verrassen. “Mijn vriend was onder de indruk van dit recept, en ook mijn kinderen (10 en 20 jaar) en mijn moeder zijn grote fan. Het is dus zeker een toegankelijke maaltijd!”

“De Marokkaanse keuken is een echte ontdekking”

Zondag is voor Sophie een echte gezinsdag. “Op zondag slapen we uit en genieten we samen van een uitgebreid ontbijt. De ene keer pistolets met beleg, de andere keer msemen (Marokkaanse pannenkoeken) met honing. In de namiddag trekken we de natuur in of spelen we met zijn allen een gezelschapsspel.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

• 1 ui

• 650 g endvogel rundvlees (sukade lappen)

• snuifje kaneel

• 0,5 tl komijn

• 1 el citroensap

• 1 rode paprika

• 70 g tomatenpuree (klein blikje)

• 300 ml vleesbouillon

• 1 aubergine

• 15 gedroogde abrikozen

• 400 g kikkererwten (1 blik)

• 250 g couscous

• olijfolie

• amandelschilfers

• verse peterselie

• optioneel: 1 tl maïzena

• extra: stoofpot

Zo maak je het

• Snipper de ui

• Fruit de ui aan in olijfolie

• Snij het vlees in blokjes

• Voeg het vlees toe en bak rondom aan

• Kruid met kaneel, komijn en citroensap

• Snij de paprika in blokjes en voeg toe

• Schep de tomatenpuree bij het vlees en roer om

• Giet de bouillon erbij

• Zet het deksel op de stoofpot en laat 1,5 uur zachtjes stoven

• Snij de aubergine in blokjes

• Voeg de aubergine toe en laat nog 30 minuten verder stoven

• Voeg de laatste paar minuten de kikkererwten en gedroogde abrikozen toe

• Dik indien nodig de saus nog een beetje aan door maïzena toe te voegen

• Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking

• Werk het stoofpotje af met amandelschilfers en verse peterselie

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier