Mosselen op de BBQ

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag: mosselen! Een zomers receptje van Kristof Saelens (47) uit Dendermonde.

We trappen het nieuwe mosselseizoen af met een lekkere eenvoudige bereiding op de BBQ. Kristof: “Deze mosselen zijn heerlijk om als hapje te serveren bij een gezellige BBQ. Eenvoudig en boordevol zomerse vibes. Geef er zeker een stukje brood bij, want de saus is om duimen en vingers bij af te likken!”

Lezer Kristof is een echte BBQ-liefhebber. “Niets leuker en gezelliger dan buiten koken, vlakbij je gasten. Mijn favoriete gerecht? Moeilijk te kiezen… Maar dan ga ik voor eenvoudige gerechten. Ik kan echt genieten van een perfect gegaard stuk rundvlees met verse champignonsaus. Of een stukje gegrild brood met goede olijfolie en look.”

Tip: Je kan deze bereiding ook perfect op een gewoon vuur klaarmaken. Gebruik dan een grote kookpot met deksel.

Dit heb je nodig (hoofdgerecht voor 2 personen, hapje voor 6 personen)

• 3 uien

• 1 prei

• 4 tenen look

• 300 g kerstomaatjes

• 100 g boter

• 2 kg mosselen

• lookpoeder

• peper en zout

• 3 stengels pijpajuin

• extra: gietijzeren (stoof)pan

Zo maak je het

• Verwijder de baard en spoel de mosselen opnieuw

• Snij de ui en de prei in fijne ringen

• Kneus de knoflooktenen met een mes, hak ze in grove stukken

• Was de kerstomaatjes en halveer ze

• Doe de boter, ui, prei, look en kerstomaatjes in de (stoof)pan

• Kruid met peper, zout en lookpoeder

• Zet de (stoof)pan op de BBQ boven directe hitte (200-250 graden) tot de boter gesmolten is en de ingrediënten lichtjes beginnen stoven

• Voeg nu de gewassen mosselen toe en sluit het deksel van de BBQ

• Schep de mosselen om de 3-4 minuten om, tot ze allemaal open staan (de enkele mosselen die nog dicht blijven gooi je best weg)

• Schep de mosselen uit in kommetjes

• Tip: vergeet zeker niet om ook het heerlijke mosselsap te verdelen

• Werk af met fijngesnipperde pijpajuin

• Heerlijk met een stukje stokbrood

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier