Panna cotta met pistache
Onze culi-experte Amylia De Schepper van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert lezeres Veronique (55) uit Genk panna cotta met pistache.
Lezeres Veronique vind je op vrije momenten in de natuur voor een stevig loopje, in haar tuin of in de keuken. “Ik ben een bezige bij en zit zelden stil”, vertelt ze enthousiast. “De liefde voor koken en bakken? Die kreeg ik mee van thuis. Ik volgde onlangs nog een workshop Italiaans koken met mijn mama, zo fijn om samen te koken en te proeven. Ook in ons eigen gezin staat samen eten en genieten centraal. Mijn drie zonen zijn ondertussen het huis uit, maar springen regelmatig binnen. Tot voor kort aten we elke vrijdag samen, een traditie die we hopelijk snel weer oppikken.”
Vandaag laat Veronique ons genieten van een ontzettend eenvoudig en heerlijk dessert. “Voor deze panna cotta met pistache hoef je geen keukenprins(es) te zijn. Ideaal ook wanneer je bezoek hebt, want je kan alles makkelijk een dag op voorhand klaarmaken. Even afwerken met fijngehakte pistachenoten, een beetje witte chocolade en eventueel rood fruit en iedereen kan beginnen smullen!”
Dit heb je nodig
• 4 gelatineblaadjes
• 200 g witte chocolade
• 500 ml room
• 4 el pistachepasta (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
Voor de afwerking:
• fijngehakte pistachenoten, geraspte witte chocolade
Zo maak je het
• Week de gelatine in koud water.
• Hak de chocolade in grove stukken.
• Verwarm de room in een pannetje tot net onder het kookpunt.
• Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme room.
• Roer totdat de gelatine helemaal opgelost is.
• Voeg nu ook de stukken witte chocolade en de pistachepasta toe.
• Roer tot een gladde crème.
• Giet de panna cotta in glaasjes.
• Zet minimaal 4 uur in de koelkast.
• Werk net voor het serveren af met fijngehakte pistachenoten en geraspte witte chocolade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier